Nieuwe financieel directeur Deutz

Nieuwe financieel directeur DeutzAndreas Strecker, Deutz

Duitse motorfabrikant Deutz heeft Andreas Strecker benoemd tot chief financial officer, met ingang van 1 maart. Hij volgt Margarete Haase op, die eind april het bedrijf zal verlaten.

Strecker neemt de verantwoordelijkheid op zich voor financiën, inkoop, human resources en informatiediensten. Hij treedt in dienst bij Deutz, na acht jaar werkzaam geweest te zijn als strategisch adviseur, een functie die hij naast zijn rol als chief executive van Solaris Bus & Coach gedurende bijna twee jaar heeft vervuld. Daarvoor was hij vier jaar lang chief financial officer bij Novoferm Group.

Hij begon zijn loopbaan bij Mercedes-Benz in 1991 en werkte in verschillende functies voordat hij strategisch directeur werd bij EvoBus. In 1998 nam hij een zelfde functie in bij Daimler Buses en vier jaar later werd hij chief executive van Noord-Amerikaanse activiteiten bij het bedrijf.

Voorzitter van de raad van commissarissen Hans-Georg Härter zei: “We zijn verheugd iemand te hebben aangesteld als onze nieuwe CFO van Deutz die over aanzienlijke internationale ervaring in de industrie en uitgebreide expertise op het gebied van financiën en controlling beschikt.”

“We willen Dr. Haase bedanken voor haar zeer waardevolle bijdrage en wensen haar het allerbeste voor de toekomst.”

Overig nieuws