Magna begint de Nederlandse productie

Magna begint de Nederlandse productieDe grote heropening

Magna Tyres is begonnen met productie in de nieuwe OBO Tyres-fabriek in Hardenberg, Oost-Nederland.

De aankondiging werd gedaan tijdens een groots heropeningevenement op 11 januari, gehouden op de locatie. Het maakt deel uit van Magna’s wereldwijde expansieprogramma en is het begin van de Magna Tyres-productie in het land.

Michael de Ruijter, CEO van Magna Tyres, zei: “Dit is een enorme ontwikkeling voor Magna Tyres en een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf. De uitbreiding is belangrijk omdat we moeite hebben om de snelgroeiende vraag naar onze banden bij te houden. We hebben zwaar geïnvesteerd in de fabriek en kunnen onze productiecapaciteit aanzienlijk uitbreiden om aan de stijgende vraag naar ons populaire merk te voldoen. Onze groeiende klantenbasis over de hele wereld zal veel baat hebben bij deze prestaties en we verwachten ook nieuwe verkoopkansen te creëren. Er zijn zelfs additionele investeringen gedaan om de perscapaciteit nog verder te vergroten. ”

Algemeen directeur van OBO Tyres, Peter Schrijver, voegde daaraan toe: “Mensen vragen zich misschien af ​​of het economisch haalbaar is om nieuwe banden te produceren in Nederland. Het antwoord zal u niet verbazen als u getuige bent van de start van de Europese productie. Onze efficiëntie, de lagere transportkosten en lagere invoerrechten maken het zeer kosteneffectief om lokaal te produceren en te investeren in meer productiecapaciteit. Vanaf nu zijn de Magna MA02-, M-Terrain- en AG24-producten beschikbaar als een Nederlands geproduceerd product en we zijn erg trots op deze prestatie. “

Overig nieuws