Uitbreiding Tobroco in Oisterwijk

Uitbreiding Tobroco in OisterwijkEen impressie van de nieuwe faciliteit

De verreiker- en miniladerfabrikant Tobroco-Giant plant een grote uitbreiding van zijn productiefaciliteit in Oisterwijk.

De Research & Development en verkoopafdelingen verhuizen naar een nieuw aan te leggen locatie in Oisterwijk. De vrijgekomen ruimte zal worden gebruikt om de productieruimte te vergroten met 8000 vierkante meter.

De uitbreiding over twee verdiepingen omvat nieuwe assemblagelijnen die werken op basis van ‘Lean’ en ook ‘Paperless’. Bovendien zal meer gecentraliseerde pre-assemblage plaatsvinden. Dit zal naar verwachting de efficiëntie van de lopende band verbeteren. Tobroco zal ook meer investeren in lastechnieken bovenop de twee recent geïnstalleerde lasrobots, buig- en spindelmachines.

Het bedrijf installeert ook een slim opslagsysteem voor onderdelen met een nieuw 16 meter hoogbouwmagazijn. Deze is voorzien van transportbanden die binnenkomende goederen naar de tijdelijke opslaglocatie vervoeren waar verschillende kwaliteitscontroles plaatsvinden voordat ze naar productie of opslag gaan.

De nieuwe R & D-faciliteit zal een groot aantal nieuwe apparatuur bevatten om te helpen bij het engineering- en ontwerpproces, met nieuwe projecten zoals: schonere stage V diesels en elektrisch aangedreven machines.

Overig nieuws