Aggreko verwerft belang in Chinese power verhuurder

Aggreko verwerft belang in Chinese power verhuurder

Aggreko heeft een joint venture opgericht voor verhuur van power materieel in China, door de overname van 21,5% van Shanghai Yude, een bedrijf met 45 werknemers en een verhuurvloot van meer dan 40 MW.

De nieuwe joint venture zal handelen als Shanghai Yude Aggreko Energy Equipment Rental Co Ltd. Aggreko zei dat de overname deel uitmaakt van haar langetermijnstrategie om met een lokale partner in China uit te breiden.

Aggreko is sinds 2008 actief in China en heeft een depot en kantoren in Shanghai, die het nieuwe bedrijf zullen ondersteunen.

Shanghai Yude

Shanghai Yude is opgericht in 2005 en verhuurt stroom aan lokale industrieën, inclusief evenementen en de bouwsector. Aggreko zal de joint venture aanvankelijk ondersteunen met dieselgeneratoren en bijbehorende apparatuur als aanvulling op de bestaande stroomapparatuur en verhuuractiviteiten van Shanghai Yude.

“Deze wederzijds voordelige samenwerking met Shanghai Yude betekent dat we betrouwbare kracht en gezamenlijke expertise kunnen bieden aan een snelgroeiende markt”, aldus Stephen Beynon, Managing Director van Aggreko Power Solutions.

“Het VK en China hebben sterke commerciële banden die ver teruggaan en we zijn verheugd om samen te kunnen werken met een lokale partner met uitgebreide lokale ervaring en expertise. We kijken er naar uit om betrouwbare, ononderbroken en kosteneffectieve kracht te blijven bieden aan China in samenwerking met een bedrijf dat onze waarden deelt om een ​​verschil te maken en groei in gemeenschappen en industrieën over de hele wereld te ondersteunen.”

Overig nieuws