Belastingvoordeel van $ 689 miljoen voor United Rentals

United Rentals

United Rentals rapporteerde een nettovoordeel van $ 689 miljoen in de resultaten over het vierde kwartaal als resultaat van de nieuwe Tax Cuts and Jobs Act, waarin de tarieven voor vennootschapsbelasting werden verlaagd naar 21%. Het bedrijf schatte ook dat het nieuwe belastingstelsel dit jaar een cashflow van $ 250 miljoen zou opleveren.

Het bedrijf zag een omzetstijging van 26% tot US $ 1,92 miljard voor het vierde kwartaal, met een nettowinst van $ 897 miljoen (inclusief het belastingvoordeel van $ 689 miljoen). Exclusief het belastingvoordeel zou de nettowinst $ 208 miljoen bedragen in vergelijking met $ 153 miljoen voor hetzelfde kwartaal in 2016.

Vooruitzichten 2018

De vooruitzichten van het bedrijf voor 2018 richten op een omzetstijging van 10% tot 14%, aldus CEO Michael Kneeland: “Dit weerspiegelt het vertrouwen dat we in onze bedrijfsomgeving hebben, gebaseerd op wat we van klanten horen en zien in belangrijke indicatoren. Ons optimisme wordt verder ondersteund door de voordelen die we verwachten van onze overnames uit 2017 en onze voortdurende investeringen in mensen en technologie, evenals de recente Amerikaanse belastinghervorming.”

De resultaten van het vierde kwartaal beslaan de twee belangrijkste acquisities die in 2017 zijn voltooid – NES Rentals in april 2017 en Neff Corp in oktober 2017. Op een pro forma basis, heeft de combinatie van United, NES en Neff geleid tot een stijging in de inkomsten met 11,5%.

United gaf aan dat het specialiteitssegment, waaronder greppel, pomp en kracht, bijzonder goed presteerde, met opbrengsten die in het vierde kwartaal met bijna 39% stegen. De inkomsten voor het volledige jaar stegen met 15,7% tot $ 6,64 miljard, met een nettowinst van $ 1,35 miljard (inclusief het belastingvoordeel van $ 689 miljoen). Op pro forma basis stegen de opbrengsten met 7,6%.

Investering in verhuurvloot

Het bedrijf verwacht voor 2018 opbrengsten tussen $ 7,3 miljard en $ 7,6 miljard, wat een groei van tussen de 10% en 14% weerspiegelt. Het verwacht 1,8 miljard tot 1,95 miljard dollar bruto te besteden aan verhuurvloot, wat een lichte stijging is ten opzichte van de 1,77 miljard dollar die in 2017 is geïnvesteerd.

“We hebben een recordjaarrecord bereikt met een sterke vierde kwartaalfinish vanwege de brede vraag”, zei Kneeland, “Het pro forma volume steeg met bijna 9% op jaarbasis in het kwartaal en de huurprijzen stegen met 2%. Voor het volledige jaar overschreden we de bovenste band van de richtlijnen voor totale inkomsten, aangepaste EBITDA en vrije kasstroom en verhoogden onze ROIC met 50 basispunten jaar-op-jaar naar het hoogste niveau sinds 2015.

United zei dat de nieuwe belastingwetgeving de resultaten van 2017 heeft beïnvloed, voornamelijk als gevolg van een eenmalig, niet-contant belastingvoordeel geschat op $ 746 miljoen, wat de herwaardering van de netto uitgestelde belastingverplichting weerspiegelde met een federaal belastingtarief van 21%. Dat voordeel werd gecompenseerd door een eenmalige belasting van naar schatting $ 57 miljoen op zijn niet-afgeloste buitenlandse inkomsten en winsten, waarvan United zei dat deze zou worden betaald over een periode van acht jaar.

Overig nieuws