Recordomzet voor Palfinger

Palfinger

Palfinger heeft voor het zevende jaar op rij een recordomzet gerapporteerd.

Voor het volledige jaar 2017 rapporteerde de Oostenrijkse fabrikant Palfinger een omzet van € 1.471 miljoen, een stijging van 8,4 procent ten opzichte van de € 1.357 miljoen van het jaar ervoor.

De verkoop van kranen, hoogwerkers en materiaal behandelings apparatuur behaalden een nieuw record voor het zevende jaar op rij. Een ander record was de winst voor belastingen en rente (EBIT) van het bedrijf op € 110,2 miljoen, een stijging van 3,9% ten opzichte van de € 106 miljoen in 2016.

Gunstige situatie bouwsector Europa

Palfinger schreef het succes in de eerste plaats toe aan de gunstige situatie van de bouwsector in Europa en de succesvolle verkoop in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). Palfinger slaagde erin om zijn groei voort te zetten ondanks uitgebreide herstructureringen. De kosten van herstructurering in Noord-Amerika en in de maritieme activiteiten van het bedrijf werden vastgesteld op € 19,5 miljoen.

Jaar van consolidatie

In een reactie op de resultaten zeiden Felix Strohbichler en Martin Zehnder, bestuursleden van Palfinger: “2017 was een jaar van consolidatie. Na de grootste acquisitie in haar geschiedenis te hebben gedaan in 2016, heeft het bedrijf uitgebreide maatregelen genomen, voornamelijk in Noord-Amerika en in de maritieme sector, om verdere winstgevende groei mogelijk te maken. Er zijn echter aanvullende maatregelen nodig, met name in het SEA-segment, om te kunnen profiteren van een toekomstige opleving. In 2017 hebben we ook de koers voor de toekomst bepaald door onze nieuwe visie en strategie vast te stellen.”

Vooruitkijkend voorspelt Palfinger opnieuw een record, “hoewel de omstandigheden die voor 2018 werden voorspeld een grote mate van onzekerheid bevatten,” zei het bedrijf.

Overig nieuws