Omzetstijging van 14 procent voor Kiloutou

Kiloutou afbeelding

De Franse internationale verhuurorganisatie Kiloutou heeft over 2017 een omzet gerapporteerd van €606 miljoen, een omzetstijging van 14 procent.

Hiervan was €534 miljoen afkomstig van de binnenlandse markt in Frankrijk met solide verbeteringen binnen alle marktsectoren, waarbij de bouw en infrastructuur voorop lopen. Het bedrijf zegt dat het naast een hogere bezettingsgraad tevens erin is geslaagd om de huurprijzen tijdens die periode te verhogen.

Buitenlandse inkomsten bereiken record

Buitenlandse inkomsten bereikten een nieuw record in 2017 van €72 miljoen, bijna het dubbele van 2016, mede dankzij de nieuw opgezette Starlift-activiteiten in Duitsland, de nieuwe Italiaanse operatie sinds eind juni en de Poolse activiteiten na de overname van GAM Polska eind oktober. Het aantal werknemers buiten Frankrijk bedraagt ​​nu 535 op 61 locaties in Polen, Spanje, Duitsland en Italië.

De investering voor het jaar bedroeg €110 miljoen waarmee 2.500 nieuwe machines zijn toegevoegd aan de vloot, met een focus op elektrische apparatuur. De gemiddelde leeftijd van de vloot is in die periode teruggebracht van 63 maanden naar 60 maanden.

“Geïnteresseerd in efficiënter beheer van operaties”

General manager Olivier Colleau zei: “We hebben nu een vloot van 250.000 machines en voeren ongeveer 1,5 miljoen inspecties/interventies per jaar uit. We zijn dan ook zeer geïnteresseerd in efficiënter beheer van operaties door ze uit te voeren tijdens rustigere periodes en door nieuwe technologie en meer preventief onderhoud, zoals het testen van hydraulische olie en ontlaadsnelheden van accu’s op hoogwerkers. ”

Kiloutou geeft aan voort te borduren op de bestaande strategie en dat het zijn investeringsuitgaven zal verhogen naar €184 miljoen, dat opgesplitst zal worden tussen vervanging van materieel en uitbreiding van de vloot. De focus zal liggen op grotere apparatuur, waaronder hoogwerkers en 360-graden verreikers. In totaal verwacht Kiloutou 4.000 nieuwe machines toe te voegen aan de vloot.

Overig nieuws