Serious Labs en Skyjack ontwikkelen VR trainingssimulator

VR SkyjackEen schermopname van de nieuwe simulator van Serious Labs.

Serious Labs en Skyjack hebben een nieuwe Virtual Reality schaarhoogwerker-trainingssimulator ontwikkeld. De bedrijven zullen  de simulator officieel introduceren op de IPAF Summit en IAPAs op 8 maart in Miami, waarna de simulator vanaf april wereldwijd te koop zal zijn.

De schaarhoogwerker-trainingsscenario’s, ontwikkeld onder begeleiding van Skyjack, zullen de bestuurder door realistische oefeningen van rijden, draaien, heffen en dalen brengen. De scenario’s ondersteunen een “generieke” stijl van een schaarhoogwerker – één ruw terrein en één elektrisch – en bieden hetzelfde gevoel en evenwicht als op de echte machine. Een dataverzamelsysteem registreert de prestaties van de operator, en identificeert zwakke punten voor toekomstige verbeteringen.

Natuurlijke samenwerking

Jim Colvin, CEO van Serious Labs: “Onze samenwerking met Skyjack voelt zeer natuurlijk. Eén op de drie schaarliften die wereldwijd worden verkocht is een Skyjack; ze zijn dan ook de autoriteit op dit gebied en hebben ons een enorm inzicht gegeven in de interne werking van dit type machine.”

De schaarhoogwerker-scenario’s worden ontworpen om te voldoen aan de nieuwe ANSI-normen en het IPAF-trainingsprogramma. De trainingsscenario’s van de simulator sluiten naadloos aan op de beoordeling voor certificeringsvalidatie en houden tegelijk best practices bij.

“Virtual Reality is eindelijk gearriveerd”

Brad Boehler, president van Skyjack, zegt: “We zagen de aanpak van Serious Labs met hun knikarm-trainingssimulator en het leek heel natuurlijk dat we de scope moesten uitbreiden naar die productgroep. Net als bij andere Skyjack-producten, zijn wij ervan overtuigd dat de invoering van nieuwe technologie niet mag betekenen dat het eindresultaat gecompliceerder is. Hoewel we geavanceerde ideeën gebruiken, is succesvolle adoptie afhankelijk van hoe eenvoudig en betrouwbaar het is.”

Volgens Colvin is VR eindelijk gearriveerd in de hoogwerkerbranche en maakt de technologie van zijn bedrijf een verschil in de veiligheid en productiviteit van werknemers. “Het doel van onze operatortraining is om een ​​veilige omgeving te bieden om te leren en fouten te maken. Maar zodra die operators op de werklocatie komen, is het doel dat ze naar huis gaan in dezelfde vorm als toen ze aankwamen. VR-training helpt dat te bereiken.”

Jim Dorris, vicepresident van United Rentals, zegt: “Het is noodzakelijk voor de industrie om innovaties te blijven accepteren op het gebied van veiligheid. Het soort werk dat Serious Labs en Skyjack met VR-simulators doen, is de toekomst van veilige apparatuuractiviteiten en we staan ​​klaar om het overal ter wereld beschikbaar te stellen via de United Academy-training”.

Meer over Skyjack

Overig nieuws