GKD Technologies onthult beveiligingssystemen op Intermat 2018

GKD Technologies onthult beveiligingssystemen op Intermat 2018

Het Britse GKD Technologies ontwerpt elektronische sensortechnologie en -software voor gebruik als waarschuwingsapparatuur om mensen, machines en apparatuur in de bouw-, grondverzet- en spoorwegindustrie te beschermen. Het bedrijf gebruikt de komende Intermat-tentoonstelling (23-28 april, Parijs) om twee nieuwe elektronische veiligheidssystemen voor bouwmachines te lanceren.

Het gloednieuwe Sensor Height & Slew-systeem is ontworpen voor gebruik op bouwplaatsen waar met name graafmachines werken in beperkte gebieden en op beperkte hoogten. Het retro-fit-systeem biedt de mogelijkheid om de hoogte of zwenking, of een combinatie van beide te controleren en in te regelen. Het programmeren van hoogte- en zwenklimieten kan eenvoudig worden uitgevoerd met behulp van het nieuwe geïntegreerde display met soft-knopbediening.

Het nieuwe systeem bewaakt de hoogte en zwenkt in realtime op de displaymonitor in de cabine. De monitor waarschuwt de machine-operator bij het naderen en overschrijden van een ingestelde limiet en een extern audio-alarm wordt geactiveerd bij het bereiken van de limiet. Een optionele intelligente motion-cut voorkomt overtredingen en zorgt alleen voor een veilige beweging.

Het systeem is makkelijk in te stellen en te bedienen en laat de bediener een failsafe-uitsluitingszone creëren om de mogelijkheden van hun apparatuur te maximaliseren, zodat ze veilig kunnen blijven werken.

 

Overig nieuws