HWS Verhuur start LOW LEVEL verhuurdivisie

HWS Low Level Divisie

HWS Verhuur in Noordwijkerhout, met vestigingen in Moerdijk en Nunspeet, is een divisie gestart voor de verhuur van LOW LEVEL hoogwerkers. LOW LEVEL is de aanduiding voor hoogwerkers die specifiek ontworpen zijn  voor het werken op relatief geringe werkhoogtes tot ca. 5 meter.

Power Towers

HWS Verhuur heeft een eerste order van 250 machines geplaatst bij fabrikant Power Towers (onderdeel van JLG Industries) De levering omvat o.a het volledige leveringsprogramma van Power Towers’ handmatig bediende hoogwerkertypes EcoLift en PecoLift met werkhoogtes tot 4 meter. Deze types low level hoogwerkers  onderscheiden zich meer en meer als specifieke en veilige vervanger van traditionele ladders en trappen en kleine aluminium (kamer)steigers.

De investering omhelst verder Power Tower PT 51 machines met een werkhoogte van 5,10 meter. Deze worden handmatig naar de werklocatie geduwd en kunnen elektrisch op werkhoogte worden gebracht. Ook onderdeel van de geplaatste opdracht zijn de Power Tower NANO SP en SP Plus machines met een werkhoogte van 4,50 meter. De NANO SP types zijn volledig elektrisch zelfrijdend en beschikken over een uitschuifplatform variërend van 0,50 tot 1,00 meter tot een totale platformlengte van 2,00 meter.

Laag eigen gewicht

Alle machines kenmerken zich door zeer lage eigen gewichten variërend van ca. 300 kg. tot 600 kg. hetgeen ze uitermate geschikt maakt voor vervoer naar bedrijfsetages via standaard lift installaties in gebouwen.

HWS Low Level Verhuur zal gaan opereren als “stand alone” divisie binnen HWS Verhuur. Hiertoe is sinds 12 februari Erik Ulendorp aangesteld als Business Unit Manager. Hij geeft aan: “Met de machines van HWS Low Level kan op makkelijke, eenvoudigere, snellere, efficiëntere en vooral veiligere manier werk op relatief lage hoogtes worden uitgevoerd  t.o.v. de traditionele middelen zoals ladders, trappen en aluminium (kamer)steigers.”

Overig nieuws