United Rentals neemt Industrial Rental Services over

United Rentals Logo

United Rentals heeft  Industrial Rental Services overgenomen van private equity-onderneming JMH Capital tegen een niet nader te noemen vergoeding.

Industrial Rental Services is het resultaat van een fusie ontstaan ​​in 2008 toen JMH eigenaar werd van de bedrijven. Het bestaat uit Service Radio Rentals (SRR) en Industrial Blind Solutions (IBS). Beiden zeggen toonaangevende bedrijven in hun sector te zijn, SRR biedt oplossingen voor tweerichtingsradiocommunicatie, terwijl IBS isolatie en hydrotest-jaloezieën biedt. Industrial Rental Services is gevestigd in de regio’s aan de Golf en de West Coast.

Met de overname breidt de vloot van United uit naar meer dan 35.000 isolatiejaloezieën, flenzen en stellingsystemen, en breidt het radioprogramma uit naar meer dan 16.000. De radio’s zijn ontworpen voor veilig gebruik in de petrochemie, olieraffinaderij, pulp en papier en omgevingen voor energieopwekking.

Paul McDonnell, senior vice president van United Rentals, zei: “We zijn verheugd om onze inzet voor industriële veiligheid te versterken door te investeren in twee gebieden met een toenemende vraag: isolatiejaloezieën en communicatiesystemen en radio’s. Door deze expertise in huis te brengen, vergroten we onze waarde voor klanten als de meest uitgebreide leverancier van huuroplossingen in de branche. Ik ben erg blij om onze nieuwe medewerkers en klanten welkom te heten bij United Rentals.”

Overig nieuws