Omzetstijging van 20% voor Ashtead

Omzetstijging van 20% voor Ashtead

Ashtead, eigenaar van Sunbelt Rentals in de VS en A-Plant in het Verenigd Koninkrijk, heeft de resultaten over negen maanden vrijgegeven.

De totale omzet steeg met 20 procent tot £ 2,81 miljard, waarvan ongeveer 15 procent organische groei en vijf procent vanwege overnames. De winst voor belastingen was 18 procent hoger op £ 687,4 miljoen. In het vierde kwartaal namen de inkomsten met 22 procent toe tot £ 916,1 miljoen, waarbij de winst vóór belastingen met 24 procent toenam tot £ 194,3 miljoen.

Sunbelt

Sunbelt had een omzet van $ 3,1 miljard, 18 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, terwijl de bedrijfswinst met bijna 20 procent steeg tot iets meer dan een miljard dollar. Schoonmaakwerk na de eerdere orkaanschade duwde het bezettingsgraad met een percentage omhoog tot 73%.

In Canada verdrievoudigde de jonge onderneming zijn inkomsten bijna, dankzij de CRS-acquisitie die opliep tot C $ 161.000 terwijl de operationele winst meer dan verviervoudigde tot meer dan C $ 33 miljoen.

A-Plant

In het VK rapporteerde A-Plant een omzet over negen maanden van 17 procent tot £ 354 miljoen, met een bedrijfsresultaat van 12,5 procent tot £ 56,8 miljoen. De groepsuitgaven voor het bedrijf/de vloot bedroegen £ 859 miljoen met een projectie van £ 1,26 miljard over het volledige jaar. Eind december was de gemiddelde leeftijd van de vloot slechts 32 maanden.

Organische groei en ‘bolt-on’ acquisities

Chief executive Geoff Drabble zei: “De groep blijft goed presteren en leverde opnieuw een sterk kwartaal op met een gerapporteerde huuropbrengst van 21 procent voor de negen maanden waarbij de onderliggende winst voor belastingen steeg met 24 procent bij constante wisselkoersen naar £ 742 miljoen.

Onze eindmarkten blijven sterk en een breed scala aan statistieken heeft een consistente verbetering laten zien. We blijven onze strategie goed uitvoeren door een combinatie van organische groei en ‘bolt-on’ acquisities, waarbij £ 859 miljoen wordt geïnvesteerd als kapitaaluitgaven en £ 315 miljoen aan ‘bolt-on’ acquisities. Vooruitkijkend tot 2018/2019 verwachten we een vergelijkbaar niveau van kapitaaluitgaven als dit jaar, nu we ons strategisch plan uitvoeren tot 2021.

Al onze divisies blijven goed presteren in ondersteunende eindmarkten. Hoewel valuta niet altijd meewerkt, verwachten we dat dit wordt gematigd door de sterke onderliggende prestaties in Noord-Amerika. Daarom verwachten we dat de resultaten over het volledige jaar in lijn zullen zijn met eerdere verwachtingen.”

Overig nieuws