Winst Manitou stijgt met 36%

De Franse hoogwerkerfabrikant Manitou heeft zijn definitieve cijfers voor 2017 gepubliceerd.

De totale omzet kwam 19 procent hoger uit op € 1,59 miljard, terwijl de winst vóór belastingen meer dan 36 procent steeg naar € 87,48 miljoen.

De belangrijkste divisie Material Handling and Access zag de omzet stijgen met 21 procent tot net onder de € 1,1 miljard, met een bedrijfsresultaat van 76,1 miljoen – een stijging van 15 procent. De divisie Compact Equipment zag de omzet met 20 procent stijgen tot € 224 miljoen, een winst van € 300.000, een groot contrast met het verlies van € 6,2 miljoen in 2016. De Service and Solutions divisie zag de omzet met 12 procent stijgen tot € 252 miljoen, terwijl de bedrijfswinst met 35 procent steeg naar € 19 miljoen.

Doel eerder bereikt dan gepland

Chief executive Michel Denis zei: “De groep sloot het boekjaar 2017 af met een omzetstijging van 19 procent, we versterkten onze verkoopposities, breidden onze activiteiten buiten Frankrijk uit met de overname van twee entiteiten in India en Australië en wisten zodoende onze omzet te verbeteren. 2017 werd een jaar waarin we hebben genoten van de volledige en onwrikbare inzet van al onze teams en partners. Het recurrente bedrijfsresultaat steeg met 35 procent en bereikte zes procent van de omzet, waarmee ons doel voor 2014-2018 werd bereikt, een jaar eerder dan gepland. Met uitzondering van de wisselkoerseffecten is dit winstpercentage 6,5 procent van de omzet.

We waren ook verheugd over de terugkeer naar winstgevendheid vorig jaar voor de divisie Compact Equipment Products na twee moeilijke jaren en de opmerkelijke financiële prestaties van de divisie Services and Solutions, die nu de best presterende divisie van de groep is. De grote omvang van ons orderboek en de aanhoudend gunstige marktomstandigheden betekenen dat we onszelf organiseren om onze productieactiviteiten op al onze locaties verder op te voeren, waarbij de voorwaarden voor de toeleveringsketen soms gespannen en inflatoir kunnen zijn. De volledige effecten van deze versnelling zijn zichtbaar in de tweede helft van het jaar.

Al deze elementen stellen ons in staat om, bij constante wisselkoersen, een omzetgroei van meer dan 10 procent te voorspellen voor 2018. Daarnaast verwachten we een verbetering van het bedrijfsresultaat van ongeveer 50 basispunten, wat overeenkomt met ongeveer 6,5 procent van de omzet.”

Visie

“Onze visie is dat de Manitou-groep tegen 2022 zijn leidende positie zal versterken door wereldwijd innovatieve en geavanceerde oplossingen aan te bieden en door zijn assortiment van producten en diensten uit te breiden. Door voortdurend waarde toe te voegen voor zijn klanten, blijft de Manitou-groep zijn commerciële aanwezigheid uitbreiden om zijn marktaandeel te vergroten en duurzame groei te realiseren.

Door onze geografische dekking en innovatie te vergroten, in combinatie met de uitbreiding van ons assortiment van producten en diensten, zouden we in staat moeten zijn om een ​​hogere groei te genereren dan de markttendensen. Dit nieuwe ontwikkelingskader leidt ertoe om onze doelstelling voor het bedrijfsresultaat te definiëren op meer dan acht procent van onze omzet in 2022, een opwindende uitdaging waar alle teams nu al naar streven.”

Meer over Manitou

Overig nieuws