Oshkosh Corp. benoemd tot meest ethische bedrijf

Wilson Jones, president en CEO van Oshkosh CorporationWilson Jones, president en CEO van Oshkosh Corporation

Oshkosh Corp., het moederbedrijf van JLG Industries, Inc., werd onlangs door het Ethisphere Institute geëerd als een van de meest ethische bedrijven ter wereld in 2018.

Dit is het derde achtereenvolgende jaar dat JLG-moederbedrijf Oshkosh is genoteerd als ‘s werelds meest ethische onderneming en benadrukt de sterke ethische cultuur van het bedrijf. Oshkosh is een van de slechts 135 bedrijven, die 57 industriesectoren vertegenwoordigen in 23 landen op vijf continenten, genoemd in deze lijst.

“De Oshkosh Way”

Wilson Jones, president en chief executive officer van Oshkosh Corporation, vertelt: “Het goede doen is wie we zijn, het is de Oshkosh Way en ik ben trots op onze meer dan 15.000 teamleden over de hele wereld die ons hebben geholpen deze prestigieuze prijs te verdienen. We nemen onze ethische cultuur heel serieus en focussen ons op onze kernwaarden burgerschap, eerlijkheid, verantwoordelijkheid, integriteit en respect bij alles wat we doen. Een bedrijf dat het juiste doet, heeft voordelen voor iedereen – onze teamleden, onze klanten, onze leveranciers, onze investeerders en onze gemeenschappen.”

JLG-president Frank Nerenhausen vult aan: “Onze bedrijfswaarden lopen van het moederbedrijf tot het segmentniveau. JLG is buitengewoon trots om deel uit te maken van deze organisatie en het ethische gedrag dat het belichaamt.”

Ethics Quotient

De beoordeling van de meest ethische bedrijven ter wereld is gebaseerd op het Ethics Quotient (EQ) -raamwerk van het Ethisphere Institute, dat een kwantitatieve manier biedt om de prestaties van een bedrijf op een objectieve, consistente en gestandaardiseerde manier te beoordelen. De verzamelde informatie biedt een uitgebreide bemonstering van definitieve criteria van kerncompetenties in plaats van alle aspecten van corporate governance, risico, duurzaamheid, compliance en ethiek.

Scores worden gegenereerd in vijf hoofdcategorieën: ethiek en compliance-programma (35 procent); maatschappelijk verantwoord ondernemen (20 procent); cultuur van ethiek (20 procent); bestuur (15 procent); en leiderschap, innovatie en reputatie (10 procent). De scores worden aangeboden aan alle bedrijven die deelnemen aan het proces.

“Multinationals kunnen een van de sterkste krachten van de samenleving zijn om de menselijke conditie te verbeteren. Dit jaar zagen we dat bedrijven steeds meer hun stem vonden. ‘s Werelds meest ethische bedrijven bleven toonaangevend leiderschap te vertonen, “verklaarde Ethisphere’s CEO Timothy Erblich. “Ik feliciteer iedereen in de Oshkosh Corporation familie voor erkenning als een van ‘s werelds meest ethische bedrijven.”

Meer over Oshkosh

Overig nieuws