Recordomzet voor Skyjack

Logo Skyjack

Skyjack’s moederbedrijf Linamar heeft de eerste cijfers voor 2017 gepubliceerd waaruit blijkt dat Skyjack een sterke omzetgroei in het vierde kwartaal boekte en een recordjaar afsloot.

De opbrengsten voor het volledige jaar voor de industriële divisie, grotendeels bestaande uit Skyjack, bedroegen c $ 1,12 miljard, een stijging van 29 procent ten opzichte van 2016. Het resultaat was te danken aan sterke marktaandeelwinsten en volumes voor hoogwerkers in Noord-Amerika, Europa en Azië, gecombineerd met een sterke markt en een toename van verreikers in Noord-Amerika en verhoogde verkoop van schaarhoogwerkers in zowel Noord-Amerika als Europa. De operationele winst voor het jaar steeg met 12 procent tot c $ 162,4 miljoen.

Vierde kwartaal

Overgaand op het vierde kwartaal steeg de omzet met 43,9 procent tot c $ 208,2 miljoen. Het bedrijfsresultaat in dit kwartaal was 17,1 procent hoger met c $ 28,8 miljoen. Linamar als geheel boekte een recordjaar met een omzetstijging van 14,5 procent tot c $ 6,55 miljard, met een verwachte winst vóór belasting van ongeveer drie procent hoger, resulterend in c $ 692,6 miljoen.

Linda Hasenfratz, CEO van Linamar, zei: “We zijn blij met nog een kwartaal van uitstekende top- en bottom-line groei resulterend in een nieuw recordjaar, zowel in de omzet als in de winst. Het veiligstellen van een tweede belangrijk e-axle-programma is strategisch gezien de sleutel om ons te helpen sterke inhoud te creëren op het gebied van elektrische voertuigen en sluit een recordjaar af voor wat betreft new business. Sterke cashflow voltooide de combinatie van solide prestaties, uitstekende vooruitzichten en het geld om te investeren in onze toekomst.”

Meer over Skyjack

Overig nieuws