Secundair bewakingssysteem Ruthmann

Ruthmann lanceert een secundair bewakingssysteem

De Duitse autohoogwerkerfabrikant Ruthmann heeft een secundair beveiligingssysteem ontwikkeld dat de bediener beschermt tegen beknelling.

Het systeem maakt gebruik van een drukgevoelige rubberen staaf voor het bedieningspaneel die, wanneer ingedrukt, alle bewegingen van de hoogwerker stopt, zodat de operator alleen eerdere bewegingen kan maken. Als de balk ingedrukt blijft omdat de gebruiker zichzelf niet kan bevrijden, klinkt er een alarm om andere mensen in de buurt te waarschuwen.

Volgens de fabrikant kunnen bedieners de staaf gebruiken als armsteun bij het bedienen van de machine. Het systeem wordt alleen geactiveerd als er meer kracht wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld wanneer de bestuurder wordt bekneld tussen een bovenliggend obstakel en de staaf.

Speciale klantenprijs

Een soortgelijk systeem werd door Ruthmann Italia ontwikkeld voor de Bluelift spinhoogwerkers. Het systeem is beschikbaar als een optie op alle Ruthmann T-, TB- en TBR machines en het systeem kan achteraf worden ingebouwd in oudere machines. Ruthmann zegt dat het systeem beschikbaar is voor een speciale ‘klantenprijs’.

Rolf Kulawik, managing director van Ruthmann, licht toe: “Het systeem is gunstig geprijsd, zodat zoveel mogelijk klanten de mogelijkheid hebben om het systeem achteraf te laten inbouwen.”

Overig nieuws