Diggerland USA introduceert schaarhoogwerker attractie

Diggerland USA introduceert schaarhoogwerker attractie

Het attractiepark Diggerland USA opent op 17 maart haar nieuwste attractie, namelijk een Genie GS-5390RT.

Met de naam “Elevation Station”, biedt deze attractie plaats aan vijf gasten.  De hoogwerker, met een platform van bijna 2 meter breed en een lengte van 6 meter, zal sensatiezoekers naar een maximale hoogte van 18 meter brengen onder begeleiding van een ervaren bediener. Diggerland USA is Amerika’s eerste attractiepark met constructie-thema, waar kinderen en hun families  zware machines kunnen bedienen in een veilige omgeving.

Vorige week daagde het park hun fans uit om een ​​naam te genereren voor de gemodificeerde Genie GS-5390RT ruwterrein schaarhoogwerker, vervaardigd door Genie. Na beoordeling van de ruim 300 inzendingen kwam de naam Elevation Station als winnaar uit de bus.

Josh Karu, Operations Manager Diggerland, vertelt: “Op zijn maximale hoogte kunnen onze gasten Diggerland, het omliggende bos, bedrijven en huizen bekijken. Op heldere dagen kun je de skyline van Philadelphia zien. Het hele team is zeer verheugd om nog een attractie op onze locatie te introduceren die uniek is voor de amusementsindustrie en geeft de gasten een hands-on ervaring die nergens anders ter wereld te vinden is.”

Elevation Station is voorzien van een platform met diamanten platen, dat ruimte biedt aan vijf passagiers en een bediener. De machine weegt zelf meer dan acht ton en wordt verticaal omhoog gebracht met twee hydraulische cilinders aangedreven door een 48-pk sterke dieselmotor. De rit is beschikbaar voor gasten met een lengte vanaf 1 meter, kinderen tot 1 meter mogen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene mee naar boven.

 

Overig nieuws