Mammoet bereikt record-hijshoogte

Mammoet bereikt recordhoogte

Mammoet heeft een nieuw record-hijshoogte voor zijn PTC 200 DS-heavy-liftkraan behaald op een werklocatie, door diverse zware lasten te hijsen tot 217 meter.

Het bedrijf heeft onlangs de hijsactiviteiten voltooid bij het Mono-Ethylene Glycol (MEG)-project van Lotte Chemical in Louisiana, VS. De MEG-fabriek, naar verwachting volgend jaar te openen, zal de grootste faciliteit in zijn soort zijn. Mammoet kreeg het zware hijsdeel van het project toegewezen dat bestond uit 62 geplande hijswerkzaamheden.

De grootste kraan

Het bedrijf gebruikte zijn grootste kraan, de PTC 200 DS, voor het hijsen van een wastoren met hijswerkzaamheden die varieerden van 30 tot 14450 ton. Nadat de bovenkant van de wastoren tijdens het kantelen omhoog werd gebracht tot een hoogte van 100 meter, werd de PTC 200 DS opgetuigd met een extra giek van 67 meter, waarmee de totale hefhoogte op 217 meter kwam. Dankzij de extra hoogte kon de kraan alle resterende hijswerkzaamheden uitvoeren vanaf één locatie, inclusief modules die zich buiten de oorspronkelijke hefradius bevonden. De kraan wist zijn deel van het project twee weken eerder dan gepland af te ronden.

Vice-president sales en marketing Mammoet VS, Patrick van der Meide, vertelt: “Met dit project konden we aantonen dat de waarde van de PTC verder gaat dan het tillen van grote en zware objecten. Het was het vermogen van deze kraan om kleinere modules te bereiken en verschillende hijswerkzaamheden uit te voeren buiten het oorspronkelijke hefbereik, wat uiteindelijk een grotere efficiëntie opleverde, waardoor de ruimte veilig en met succes vóór schema kon worden voltooid.”

Meer over Mammoet

Overig nieuws