Statech bouwt mee aan nieuwe Jaguar-Land Rover Plant

Statech bouwt mee aan nieuwe Jaguar-Land Rover Plant

Met in totaal 4000 bouwvakkers en 648 machines, begon in november 2016 de bouw van de nieuwe Jaguar-Land Rover (JLR) -fabriek in Nitra, Slowakije.

Om te helpen bij de indrukwekkende nieuwbouw, heeft de Slowaakse en Tsjechische Genie distributeur, Statech SRO, 120 Genie-hoogwerkers en schaarhoogwerkers geleverd aan JLR. Statech is van origine de Tsjechische dochteronderneming van het Nederlandse Gunco BV. Zowel Gunco als Statech maken sinds 2011 deel uit van de TVH Groep.

Brede mix van modellen

De modellen bestaan uit een brede mix van S-85 en S-105 telescoophoogwerkers; Z-135/70, Z-60/37 DC, Z-62/40, Z-51 / 30J RT en Z-45 / 25J RT knikarmhoogwerkers en Genie GS-3384 RT tot GS-4390 RT schaarhoogwerkers. Na bijna non-stop te hebben gewerkt gedurende de afgelopen twee jaar, zullen er veel op de site blijven totdat de eerste Land Rover Discovery aan het eind van dit jaar van de productielijn rolt.

Met maximale werkhoogten van 14 tot 43,15 meter en een maximaal hefvermogen van 227kg tot 1134kg waren de machines vooral betrokken bij de bouw van de staalconstructie van de hoofdproductiehal en de spuiterij. Met minder dan een jaar om het framewerk op te bouwen, muren en de dakbedekking te installeren, werden de buitenste framewerken van de gebouwen voltooid zoals gepland tussen augustus en september vorig jaar.

Zware omstandigheden

Vladimir Pauliny, managing director van Statech Slovakia, vertelt: “De inzet van deze missie is hoog. Werkend van start tot finish onder zware omstandigheden tot een strikte leverdatum, vereiste deze klus machines die in staat waren intensieve operaties te ondergaan en maandenlang betrouwbaar te presteren. Tot dusverre, zelfs tijdens extreem hoge temperaturen afgelopen zomer, kunnen we zeker zeggen dat de Genie-machines in alle opzichten hun reputatie hebben waargemaakt. ”

Nu in de laatste fase van de constructie van de fabriek, zijn de Genie hoogwerkers betrokken bij de installatie van elektrische systemen, airconditioning, sprinklersystemen en productielijncomponenten. Ze nemen ook deel aan de bouw van nieuwe gebouwen voor onderaannemers van JLR.

Overig nieuws