JCB creëert 600 banen

JCB creëert 600 banen

JCB heeft aangekondigd 600 nieuwe banen te creëren in de komende drie maanden, waarvan er 200 beschikbaar zijn voor onmiddellijke start.

Het bedrijf zei dat een gezond orderboek betekende dat het onmiddellijk 200 medewerkers nodig had waaronder inclusief lassers, verfspuiten en monteurs. Het voegde eraan toe dat er nog eens 400 personeelsleden nodig zijn binnen 12 weken.

Uitstekende beloningen

Mark Turner, chief operating officer, JCB, zei: “Dit is geweldig nieuws voor de lokale economie en geweldig nieuws voor iedereen die wil werken met een wereldwijd succesvol bedrijf. We weten dat de steden Stoke-on-Trent, Derby en omliggende steden mensen hebben met de vaardigheden die we nodig hebben, en in ruil daarvoor kunnen ze uitstekende beloningen verwachten. We hebben dringend fabricage-lasvaardigheden nodig samen met verfspuiters en monteurs die volledige training krijgen.

Turner voegde toe dat de kansen in eerste instantie voor uitzendkrachten zouden zijn, hoewel het bedrijf die kansen voor de lange termijn zag. Hij gaf aan dat JCB in de afgelopen vier jaar vaste contracten had overhandigd aan 850 uitzendkrachten. De nieuwe rollen betalen een minimum van € 14,46 per uur voor werkdagen van maandag tot vrijdag, met een premie voor ploegendiensten. Daarnaast gaf JCB aan dat het vacatures heeft voor meer dan 100 vaste werknemers in technische en andere beroepsgroepen op het hoofdkantoor in Rocester en op locaties in het Verenigd Koninkrijk.

Meer over JCB

Overig nieuws