Opnieuw groei voor IPAF

Opnieuw groei voor IPAF

De International Powered Access Federation (IPAF) heeft opnieuw een jaar van wereldwijde groei doorgemaakt. Vergeleken met vorig jaar realiseerde IPAF een stijging van het ledental met 6,6%, een omzetstijging van 7,8% en steeg het aantal trainingen wereldwijd met ongeveer 4%.

De cijfers – weergegeven in IPAF’s jaarverslag 2017, vandaag in acht talen gepubliceerd, waaronder voor het eerst in het Chinees – tonen een toename van het aantal leden van 1.240 eind 2016 tot 1.322 vorig jaar, waardoor IPAF zijn voetafdruk uitbreidde naar 66 territoria wereldwijd, waaronder vijf nieuwe landen, namelijk Algerije, Bahrein, Iran, Irak en Letland.

Stijgende vraag

De vraag naar IPAF-trainingen steeg vorig jaar met 164.662 mensen die succesvol een IPAF-cursus afrondden, een stijging van 3,7% ten opzichte van 2016. In de Golfstaten was er sprake van een aanzienlijke opleidingsgroei, 27,2% meer dan het voorgaande jaar (die op zijn beurt 49,3% hoger was dan in 2015).

De opleidingsvraag in Latijns-Amerika was 21,8% hoger waarbij de neerwaartse trend van de voorgaande jaren werd omgekeerd, terwijl het VK een stijging realiseerde van 5%. In november 2017 heeft IPAF de 1.5 miljoenste PAL Card uitgegeven sinds het begin van het initiatief – aan het einde van het jaar waren er wereldwijd bijna 725.000 geldige PAL-kaarten in omloop.

Nieuw personeel en betere technologie

IPAF investeerde in nieuw personeel, betere technologie en trainingssystemen en nam deel aan evenementen in meer landen dan ooit tevoren, waaronder drie op het vasteland van China – als gastheer van de IPAF Asia Conference & Showcase in Changsha, het bijwonen van BICES in Beijing en ter ondersteuning van het inaugurele APEX Asia-evenement in Beijing. Shanghai.

Tim Whiteman, CEO & Managing Director van IPAF, zei: “Het bereik en de invloed van IPAF is verder uitgebreid en we bieden nu onze training aan een steeds toenemend aantal bedieners van hoogwerkers en hefsteigers (MEWPs en MCWPs) en managers  in bijna 70 gebieden over de hele wereld. IPAF’s missie, sinds haar oprichting in 1983, is altijd gefocust geweest op veiligheid en het behoud van het leven. Vandaag, evenals toen, is valgevaar van hoogte de nummer één moordenaar op de werkplek. Er is een veilige manier om tijdelijk werk op hoogte uit te voeren: degelijk opgeleide bedieners die de juiste aangedreven toegangsapparatuur gebruiken voor de taak – dat is de boodschap die IPAF nog steeds verspreidt over de hele wereld, 35 jaar later.

Next Generation eLearning

“We hebben in het bijzonder een toename van de vraag naar IPAF’s training in het Midden-Oosten, Scandinavië en Latijns-Amerika gezien in 2017. Wereldwijd helpt IPAF bedrijven om te voldoen aan nieuwe regels en ondersteunt bij het ontwikkelen van innovatieve manieren om training te bieden – via Next Generation eLearning en het verkennen van de mogelijkheden die virtual reality en platformsimulators bieden, bijvoorbeeld.”

Geïnvesteerd in de organisatie

Nick Selley, IPAF-voorzitter, voegt toe: “Een jaar nadat ik de doelstellingen, geformuleerd bij mijn aanstelling, uiteen heb gezet, ben ik verheugd dat er positieve vooruitgang is geboekt met betrekking tot verdere initiatieven om ongevallen te verminderen, werkend leren te bevorderen, nauwere samenwerking te ontwikkelen met andere industriegroepen en het aanmoedigen van meer gebruik van digitale technologie. IPAF heeft in 2017 zwaar geïnvesteerd in het verbeteren van de structuur van de organisatie door het aanwijzen van het juiste personeel, het investeren in nieuwe IT- en communicatiesystemen en het verder voortzetten van het ELEVATE kwaliteitsverbeteringsinitiatief, dat IPAF verder zal helpen groeien in de toekomst.”

Tim Whiteman concludeerde: “Het is moeilijk om samen te vatten hoe druk 2017 was voor IPAF, maar ons nieuw gepubliceerde jaarverslag geeft zeker een indruk; de volledige versie is nu beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Chinees en Spaans en kan gratis worden gedownload van www.ipaf.org.”

Overig nieuws