Nationwide gaat VR-training aanbieden

Nationwide gaat VR-training aanbieden

Nationwide Platforms wordt het eerste bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat virtual reality (VR) -technologie gebruikt als aanvulling op zijn hoogwerkeropleidingen.

In samenwerking met Serious Labs, een Canadese ontwikkelaar van oplossingen voor virtual reality-training, heeft Nationwide Platforms geïnvesteerd in een aantal VR-simulators om te helpen bij de ontwikkeling van bedieners in een veilige en gecontroleerde omgeving. Hoewel de technologie oorspronkelijk is ontwikkeld voor telescoophoogwerkers, heeft Nationwide Platforms, onderdeel van Loxam Group, samen met Serious Labs een reeks trainingen ontwikkeld voor het gebruik van schaarhoogwerkers. Nationwide verwacht in april de simulators in ontvangst te nemen.

Peter Douglas, operationeel directeur van Nationwide Platforms UK, zei: “Als Europese marktleider in het leveren van hoogwerkertrainingen zijn wij altijd op zoek naar nieuwe manieren om de trainingsbehoeften van onze klanten te ondersteunen. Onze nieuwe VR-training combineert baanbrekende virtual reality met een levensechte look en feel van het bedienen van een hoogwerker. Ontworpen om ons IPAF-aanbod volledig aan te vullen, hebben we er vertrouwen in dat deze blended learning-benadering uiteindelijk zal leiden tot meer afgeronde en competente operators.”

 

Overig nieuws