Parijs maakt zich op voor Intermat

Vooruitblik Intermat Parijs

Het is weer bijna tijd voor Intermat. De grootste vakbeurs van Europa voor de bouw wordt iedere drie jaar in Frankrijk gehouden en zal in 2018 de belangrijkste show voor de industrie in Europa zijn.

Het Paris-Nord Exhibition Centre is een week lang thuis voor 1500 exposanten uit 40 landen. Van 23 tot 28 april zal die locatie het podium zijn voor de Intermat-show in 2018, waarbij de World of Concrete Europe-show er voor de tweede keer naast staat.

Intermat wordt georganiseerd door evenementenorganisator Comexposium; CISMA (de Franse vereniging van fabrikanten, infrastructuur, staal en handling equipment industrieën); en SEIMAT (de Franse vereniging van internationale bouw-, mijnbouw-, constructie- en hijswerktuigenindustrieën).

Specialistische gebiedshubs

Een nieuw kenmerk voor 2018 is de structurering van de show in vier specialistische gebiedshubs. Er zullen ook thema-‘dorpen ‘zijn die zich concentreren op technologische innovaties. Een reeks gesprekken en discussies over actuele onderwerpen staan ​​op de agenda van iedere themazone.

De vier hubs zijn gelabeld: ‘Heffen, Handling & Transport’, ‘Grondverzet en sloop’, ‘Wegen, mineralen en funderingen’ en ‘Gebouwen & Beton’. Volgens de organisatie is deze verandering geïnspireerd door feedback vanuit de markt.

Intermat Rental Day

De donderdag van de tentoonstelling is uitgeroepen tot Intermat Rental Day. Een belangrijk element daarbij is een blik op de belangrijkste factoren die de komende 10 jaar verandering in de verhuursector zullen veroorzaken, en hoe ieder land zich daarop voorbereidt.

Overig nieuws