Nationwide neemt VR-simulators in gebruik

Nationwide voegt VR-simulators toe

Verhuurbedrijf Nationwide Platforms heeft twee Virtual Reality schaarhoogwerker simulators aangeschaft als onderdeel van zijn IPAF trainingsprogramma. Het beweert het eerste verhuurbedrijf in Europa te zijn die de technologie gebruikt en zegt dat het van plan is om in de toekomst meer simulators toe te voegen. De eerste eenheden komen volgende maand aan.

Hoewel de technologie oorspronkelijk is ontwikkeld als een simulator voor een telescoophoogwerker, heeft Nationwide samen met de Canadese ontwikkelaar Serious Labs en Skyjack een reeks van vier trainingsscenario’s ontwikkeld met betrekking tot de bediening van schaarliften.

Elke trainingseenheid bestaat uit een replica-platform en bedieningspaneel, en een full-motion-tracking virtual reality-headset en actuator-bewegingsbasis die het gevoel van het bedienen van een schaarhoogwerker realistisch nabootst. De scenario’s bestrijken een reeks toepassingen, waaronder verschillende bodemomstandigheden, beperkte toegang en overheadgevaren.

Live feedback

Met de simulators kunnen trainers live feedback geven over bedieningsvaardigheden, gedrag en veilige bediening. Ze kunnen ook gebieden identificeren waar verdere training of opfriscursussen nodig kunnen zijn.

Operationsdirecteur Peter Douglas zei: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de trainingsbehoeften van onze klanten te ondersteunen. Onze nieuwe VR-training combineert baanbrekende virtual reality met een levensechte look en feel van bediening van een hoogwerker. Ontworpen om ons IPAF-aanbod volledig aan te vullen, hebben we er vertrouwen in dat deze blended learning-benadering uiteindelijk zal leiden tot meer afgeronde en competente bedieners.”

Overig nieuws