Manitex rapporteert omzetcijfers

Manitex logo

Manitex heeft de cijfers voor het volledige jaar 2017 gerapporteerd en de resultaten van voorgaande jaren aangepast, na problemen met de rapportage van bepaalde inkomsten in 2016. 

De opbrengsten voor het volledige jaar 2017 stegen met 23 procent tot $ 213,1 miljoen, terwijl de verliezen vóór belastingen licht daalden met $ 7,5 miljoen, vergeleken met een verlies van $ 8 miljoen in 2016. Het vierde kwartaal vertoonde een sterke opleving met een omzet van $ 64,5 miljoen, 57 procent hoger dan de herziene inkomsten voor 2016, hoewel ze ruwweg hetzelfde zijn als de oorspronkelijk gerapporteerde inkomsten voor 2016. De verliezen vóór belastingen waren dit kwartaal $ 1,2 miljoen vergeleken met $ 5,6 miljoen in 2016.

De orderportefeuille was $ 62,2 miljoen eind december, een toename van 20 procent ten opzichte van 2016, maar dit jaar is goed begonnen, met een backlog van $ 87,3 miljoen. De nettoschuld aan het einde van het jaar bedroeg $ 89,9 miljoen, vergeleken met $ 101 miljoen aan het einde van 2016.

Chief executive David Langevin zei: “Hoewel onze herwerking een afleiding creëerde met betrekking tot onze financiële resultaten voor 2017, zagen we operationeel gezien het hele jaar door solide verbeteringen. De omzet stijgt aanzienlijk in 2017, evenals het gecorrigeerde bedrijfsresultaat, de EBITDA en de winst per aandeel. Even belangrijk was onze vermindering van de uitstaande schulden, samen met de versterking in de strategische richting van de onderneming tot een punt waarin we geloven dat we nu een van de beste mobiele kraanbedrijven ter wereld zijn.”

Chief operating officer Steve Kiefer voegde hieraan toe: “Tijdens het vierde kwartaal zagen we een toename in orders en marktaandeel voor onze belangrijkste productcategorieën en verwelkomden we acht nieuwe dealerlocaties. Het herstel van de markt voor rechte mastkranen is in het eerste kwartaal van 2018 versterkt, waarbij de orders van de industrie niveaus benaderden die het laatst werden waargenomen tijdens het tijdvak van 2012 – 2015. Vooruitblikkend zien we een sterke marktvraag naar onze producten, de uitbouw van het PM-dealernetwerk in Noord-Amerika en een solide acceptatie van onze nieuwe producten door de klanten, waardoor de omzet en winstgevendheid in 2018 zullen verbeteren. “

Overig nieuws