Boels neemt 3 branchegenoten over

Boels

Boels Rental blijft actief in haar acquisitiebeleid en heeft de overname bekend gemaakt van 3 branchegenoten in de sector “generalistische verhuur” waaronder ook hoogwerkers. Het betreft het Britse bedrijf Already Hire en de Nederlandse verhuurbedrijven Delta Rent en Amdyte.

Already Hire is een bedrijf met 4 vestigingen in de regio London, UK.

Delta Rent is gevestigd in Oude-Tonge op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee en heeft vooral de petrochemie als klant.

Amdyte verhuurt hekken en is onlangs verhuisd van Zuid-Holland naar Woudenberg in de provincie Utrecht.

Bij de drie bedrijven werken in totaal 124 personen. Nadere details zijn door Boels niet openbaar gemaakt. Boels zelf heeft intussen meer dan 3500 medewerkers bij ruim 400 vestigingen in 17 Europese landen. De omzet van het bedrijf uit Sittard groeide in 2017 met 16% naar €445 mln.

Pierre Boels: “Klanten kiezen in toenemende mate voor outsourcing.”

Vorig jaar nam Boels voor het eerst een bedrijf in het Verenigd Koninkrijk over, Supply UK. Later in 2017 kocht Boels de Nederlandse bedrijven IQ-Pass en Abird.

Eigenaar en CEO Pierre Boels zegt: “Deze drie acquisities versterken onze strategie om onze klanten één breed loket aan te bieden. Daarmee spelen we in op de wens van onze klanten, die in toenemende mate kiezen voor outsourcing. Dit one-stop-shopping-principe geeft de onderneming een belangrijke voorsprong in de markt”, aldus de CEO.

Overig nieuws