Turkse verhuurindustrie ‘verdubbelt tegen 2025’

Turkse verhuurindustrie 'verdubbelt tegen 2025'

Naar verwachting zal de Turkse materieelverhuurindustrie in de komende zes tot zeven jaar verdubbelen. Dat zegt Reyhan Uğurlu Yücel, voorzitter van verhuurcomité IMDER-ISDER – de twee belangrijkste verenigingen in Turkije voor constructie, materiaalbehandeling en verhuur.

Tijdens de Rental Turkey-conferentie, die op 28 maart in Istanbul plaatsvond, citeerde Yücel dat Turkije de 13e grootste economie ter wereld was, en de op vier na grootste van Europa, en gaf aan dat de verkoop van materieel in de komende tien jaar ook zal verdubbelen.

Yücel, managing director van HMF, de Hyundai-dealer in Turkije, zei dat de Turkse markt baat zou hebben bij de aanwezigheid van verhuurbedrijven uit Noord- en West-Europa en moedigde buitenlandse bedrijven aan naar Turkije te komen.

Ze voegde eraan toe dat het land de komende jaren veel nieuwe bouwprojecten zou zien beginnen, waardoor de behoefte aan materieel zou toenemen. IMDER-ISDER zal een onderzoek uitvoeren naar de verhuur van apparatuur om de omvang van de markt en zijn potentieel voor de toekomst te bepalen.

Rental Turkey

Bij de allereerste Rental Turkey was er een 260-koppige menigte aanwezig op de eendaagse conferentie, die 10 sprekers omvatte over verschillende onderwerpen in verband met de verhuurindustrie, een rondetafelgesprek en een netwerkreceptie. Rental Turkey werd georganiseerd door IRN, KHL Group, APA Publishing en IMDER-ISDER. Het evenement werd ondersteund door IPAF en de European Rental Association (ERA).

Overig nieuws