Een sterker jaar voor Snorkel

Snorkel zag de omzet in 2017 met meer dan 27 procent stijgen en boekte een bedrijfswinst voor het hele jaar.

De resultaten werden onthuld in een aandelenmarkt update van Tanfield, die een belang van 49 procent behoudt in Snorkel. De totale omzet was $ 165,8 miljoen, een stijging van 27 procent ten opzichte van 2016, met een bedrijfsresultaat van $ 1,64 miljoen vergeleken met een verlies in 2016 van $ 2,8 miljoen. De brutomarges voor het jaar waren 12,7 procent, als gevolg van lagere marges in het vierde kwartaal.

Kijkend naar het vierde kwartaal, stegen de opbrengsten met 60 procent tot $ 40,7 miljoen, maar het bedrijf verloor bijna $ 982.000, vergeleken met een verlies van $ 1,8 miljoen in dezelfde periode van 2016. De eerste drie kwartalen waren allemaal positief, terwijl het vierde kwartaal overlopende posten en eventuele schattingsfouten bevatten die tijdens de jaarlijkse audit zijn opgepikt.

Tanfield heeft nu ook erkend dat er geen kans meer is dat Snorkel de winstgevendheid bereikt die nodig is om het recht op betaling voor aandelen te activeren, onder de overeengekomen berekende realisatiewaarde. Tanfield heeft momenteel de Snorkel-aandelen in zijn boeken voor £ 36,3 miljoen. Hoewel dit deel van de deal afloopt, behoudt het zijn belang van 49 procent, maar erkent dat de toekomstige waarde van het minderheidsbelang onzeker is.

Overig nieuws