Korte termijn verwachtingen positief

Verhuur tracker q1 2018Verhuur tracker q1 2018

De marktomstandigheden zijn jaar-op-jaar verbeterd in het eerste kwartaal van 2018, terwijl de komende 12 maanden er volgens de ERA / IRN RentalTracker gezond uitzien.

In totaal gaf 50% van de respondenten aan dat ze voelden dat de marktomstandigheden verbeterden, vergeleken met 53% in het derde kwartaal van 2017 – de laatste keer dat ERA / IRN Rental Tracker-enquête werd gepubliceerd, na het besluit om het terug te brengen tot twee keer een jaar, in plaats van elk kwartaal.

Met name, en gelijk aan de uitkomst van vorig jaar, zei 100% van de respondenten in Spanje dat ze geloofden dat de marktomstandigheden verbeterden.

Het saldo dat is vastgelegd voor elke vraag in de ERA / IRN RentalTracker – die gezamenlijk wordt georganiseerd door IRN en de ERA – is het percentage positieve reacties minus het percentage negatieve responsen.

Met de verbeterende marktomstandigheden heerst een algemene perceptie van jaar-op-jaargroei en was er ook een recordbalans van respondenten die zeiden dat de omstandigheden sinds het eerste kwartaal van 2016 waren verbeterd met 56,7%. Dit bleek een record te zijn sinds de ERA / IRN RentalTracker begon. Terugblikkend op de vergelijkbare enquête van 2017, zei 54,7% dat er verbeteringen zijn doorgevoerd op jaarbasis, wat toen een recordhoogte was.

Investeringen zijn vaak een belangrijke barometer voor het toekomstig optimisme van een bedrijf en, in termen van wagenparkinvesteringen, gaf 44,9% van de respondenten aan dat ze hun investeringen in hun vloot het komende jaar zouden verhogen. Dit is 36,7% in de vorige enquête en 35,2% in dezelfde periode een jaar geleden.

Het volledige rapport is beschikbaar in de uitgave van IRN van april-mei 2018.

Overig nieuws