European Sustainability Award voor CEO Cramo

Cramo CEO Leif GustafssonCramo CEO Leif Gustafsson

Leif Gustafsson, CEO van Cramo, een van Europa’s grootste verhuurbedrijven, is door het blad European CEO uitgeroepen tot Beste CEO in de Duurzame Verhuur Equipment Industrie 2018.

Als nieuw benoemde CEO in 2016 heeft Gustafsson een volledige herziening van de strategie van Cramo geïnitieerd, waarbij een duurzaamheidsperspectief als kerningrediënt werd geïntegreerd. Een belangrijke motor achter de deeleconomie zijn, was een van zijn visies voor Cramo.

Omdat Cramo als groep volledig vertrouwde op de vele goede lokale initiatieven, heeft het groepsbestuur in 2016 besloten om zijn benadering van duurzaamheid te harmoniseren met duidelijk gedefinieerde doelstellingen op groepsniveau, duurzaamheid een geïntegreerd onderdeel van het bedrijf te maken en een leidende rol te spelen bij het ontwikkelen van innovatieve oplossingen.

In minder dan twee jaar heeft Cramo een alomvattend duurzaamheidsraamwerk opgezet, dat al in 2017 resultaten oplevert.

“Dhr. Leif Gustafsson werd door ons gezien als iemand met speciale eigenschappen en kwaliteiten die alleen de meest succesvolle leiders bezitten namelijk het vermogen om beslissingen te nemen en ideeën naar een succesvol proces te sturen”, zei het panel in een verklaring.

“Ik ben heel blij dat ik deze prijs heb gewonnen,” zei Gustafsson. “Gedurende het voortbouwen op de kernactiviteit van Cramo – het efficiënter maken van het verhuurproces – vormt de ontwikkeling van de afgelopen jaren een belangrijke stap naar een professionele, verantwoorde B2B-deeleconomie. Het is onze ambitie om de leider op het gebied van duurzaamheid in de verhuursector te zijn.”

Overig nieuws