Liebherr levert ‘slewing drive’ motoren voor Magni-verreikers

De divisie Liebherr Components en Magni Telescopic Handlers Srl hebben een contract getekend voor de levering van aandrijvingen voor Magni-machines. Op deze manier introduceert Liebherr zijn drietraps zwenkaandrijvingen op de verreikermarkt en zorgt zo voor een hogere precisie en stabiliteit van RTH-machines.

Liebherr-systeemoplossing voor verreikers

De meest voorkomende toepassing voor verreikers is het verplaatsen van lasten van en naar plaatsen die onbereikbaar zijn met een conventionele vorkheftruck. De machines moeten de last in een exacte positie krijgen en daar stabiel blijven. De Liebherr-systeemoplossing bestaat uit een spelingloze aandrijving van het type DAT 200, een hydraulische zuigermotor met hoge druk en rotatiesnelheid en speciale pauzes. Het systeem zorgt voor een hogere precisie en stabiliteit van de machines en maakt het werken op grotere hoogte veiliger. Dit is mogelijk door de drietraps zwenkende aandrijvingen, die, in vergelijking met eentraps-aandrijvingen, zorgen voor een soepelere beweging van de giek.

Liebherr heeft jarenlange ervaring met tandwieltechnologie, bijvoorbeeld voor brandweerhoogwerkers met een hefhoogte van 64 meter. “De geoptimaliseerde versnellingskwaliteit is spelingvrij en biedt een hogere precisie bij het positioneren van lasten”, legt Enrico Menozzi, Head of Sales Drive Technology EU, uit. “Dit helpt onze klant om de giek precies daar te plaatsen waar hij nodig is”.

Magni verreikers voor maximale veiligheid in extreme hoogtes

Familiebedrijf Magni Telescopic Handlers Srl is een marktleider in de productie van roterende verreikers met meer dan vijf jaar ervaring. Magni RTH-machines heffen lasten tot 46 meter, momenteel de grootste hefhoogte ter wereld voor vergelijkbare voertuigen. De machines met de hefhoogte tussen 26 en 39 meter zijn de eerste die zijn uitgerust met de Liebherr-aandrijfoplossing. “Als een fabrikant die altijd streeft naar het uitrusten van zijn machines met de meest innovatieve, moderne en betrouwbare componenten, zijn we erg trots op een dergelijke samenwerking met een van de beste fabrikanten van machines en componenten. Onze machines hebben een veel hogere precisie en soepelheid tijdens rotatie en hoge precisie wanneer deze stopt. “De mogelijkheid om componenten van een dergelijke fabrikant te hebben, kan onze kwaliteit op de markt alleen maar vergroten”, zegt Eugenio Magni, Product Manager voor Magni telescopische handlers.

Liebherr plant de productie voor de tweede helft van 2018. Daarna komen de drives voor de RTH 6.46 SH-machines met de momenteel hoogste hefhoogte.

Overig nieuws