Klaas introduceert Theo25

Theo25De Theo25, zoals deze kortgeleden door All-up is afgeleverd aan Maathuis Hoogwerker verhuur

Het Duitse Klaas, producent en leverancier van talloze machines, zet een nieuwe autohoogwerker in de markt met de naam Theo25, vernoemd naar de oprichter. 

Efficiencyverbetering

Ard Nijkamp, directeur van All-up in Almelo die de verkoop en levering van het Klaas-programma in Nederland voor zijn rekening neemt, is lyrisch: “De verschillen met soortgelijke hoogwerkers in het 3,5T segment is gigantisch. Neem alleen de enorme reikwijdte van 19 meter. Da’s beduidend meer dan wat er tot op heden zoal te koop is.” Nijkamp denkt hiermee dan ook vooral de verhuurbranche op zijn wenken te kunnen bedienen: “Alleen al door de reikwijdte wordt een enorme efficiencyverbetering bereikt. De hoogwerker hoeft namelijk veel minder vaak verplaatst te worden, hetgeen dus een forse tijdsbesparing oplevert.”

Opvallende kenmerken

Andere opvallende kenmerken van de Theo25 zijn onder meer een maximale werkhoogte van 25 meter, de mogelijkheid tot variabel afstempelen, een volautomatische op- en afbouw en geheugenfuncties voor twee posities. Bovendien kan de Theo 25 in luttele seconden worden geprogrammeerd in een Theo 20, wat voordelen biedt voor de verhuur.

Maathuis Hoogwerkerverhuur uit Enschede was een van de eersten die bij All-up aanklopte voor het nieuwe product. “Werken met de Theo25 is een feest”, zegt Jeroen Fhij van de Enschedese machineverhuurder. “Het blijft wonderlijk te merken dat Klaas er toch telkens in slaagt zinvolle verbeteringen aan te brengen in haar al uitgebreide programma. Ja, ik ben er blij mee,” aldus Fhij.

Overig nieuws