IPAF promoot VR op Intermat

Bezoekers van de International Powered Access Federation (IPAF) stand op ​​op Intermat  zullen in staat zijn om op grote hoogte een hoogwerker uit te proberen zonder de grond te verlaten.

Andy Access aan boord van de Serious Labs-simulator

Dit is te danken aan een geavanceerde virtual reality hoogwerker-simulator die wordt gepresenteerd als onderdeel van de voortdurende wereldwijde raadpleging van de federatie over de technologie. De baanbrekende VR-platformsimulator is het resultaat van een samenwerking tussen IPAF-lidbedrijven Serious Labs, een Canadese VR- en simulatiespecialist, hoogwerkerfabrikant SkyJack en verhuurbedrijf Nationwide Platforms.

Tijdens de eerste maanden van 2018 heeft IPAF een wereldwijd project geleid over de mogelijkheden van VR en platformsimulators bij het leveren van vitale veiligheidstrainingen en in het bijzonder om hoogwerkerbedieners in “risicovolle” scenario’s te plaatsen die moeilijk te repliceren zijn.

Versies van de Serious Labs hoogwerker-simulator zijn gepresenteerd tijdens IPAF Summits in Londen, Verenigd Koninkrijk en meer recent in Miami, VS, terwijl IPAF-leden ook toegang hadden tot de technologie om het potentieel ervan te evalueren en de programmering te verfijnen en realistische scenario’s te maken binnen de simulator.

Als onderdeel van de lopende evaluatie brengt IPAF de hoogwerker-simulator naar toonaangevende evenementen en presenteert de simulator op zijn stand in Hal 6, BC006 van Intermat.

Tim Whiteman, CEO van IPAF, merkte op: “Deze technologie heeft het potentieel om de manier waarop hoogwerkertrainingen en veiligheidsinstructies worden overgebracht, te transformeren. IPAF heeft al nieuwe-generatietools zoals eLearning omarmd in onze bekroonde bedienertraining; het is belangrijk dat we feedback verzamelen over het potentieel van deze ‘volgende generatie’-technologie uit de hele industrie en onze meer dan 1000 geaccrediteerde trainingsinstructeurs wereldwijd zijn hier de sleutel voor. Door de hoogwerker-simulator naar Intermat en ook andere branche-evenementen te brengen, zullen we discussiëren over hoe we deze technologie kunnen adopteren en aanpassen. Ik dring er bij iedereen op aan een bezoek te brengen aan Intermat dit jaar om simulator op de IPAF-stand zelf te proberen. IPAF en onze leden kijken uit naar uw inbreng.”

Overig nieuws