Unic lanceert nieuwe elektrische mini rups spinkraan op Intermat

De Japanse minikraan fabrikant Unic en zijn Europese hoofddistributeur GGR / Unic Cranes Europe zullen volgende week op Intermat een nieuwe Eco-aangedreven spinkraan op rupsonderstel lanceren met een max. hefvermogen van 2,9 ton.

De kraan is een nieuwe versie van het standaard Eco 295-model dat het bedrijf enkele jaren geleden lanceerde, maar met de voordelen van rupsbanden voor een lagere gronddruk en de mogelijkheid om op ruw terrein ingezet te worden. Net als bij het model op wielen bestaat het grootste deel van de kraanonderdelen uit de standaard Unic URW 295.

De rupskraan heeft een iets bredere transportbreedte, maar past nog steeds makkelijk door standaard dubbele deuren. Hij wordt aangedreven door een groot 48 Volt-batterijpakket, terwijl de standaard giek met vijf secties een maximale hefhoogte van ca. 9,5 meter bereikt; door de extra meegeleverde jib wordt de hefhoogte met ca. een meter verlengd. Het hefvermogen met volledig uitgeschoven hoofdmast bedraagt 550 kg bij een vlucht van maximaal 4,1 meter.

Graeme Riley, chief executive van GGR / Unic Cranes Europe zei: “De op banden verrijdbare versie van onze Eco spider-kranen zijn goed ontvangen door onze klanten in heel Europa. Deze machines zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik op milieu gevoelige locaties, zoals de voedselverwerkende industrie, maar met een steeds milieubewuster wordende markt, hebben we een groeiende vraag gezien naar batterij aangedreven en hybride opties.”

De kraan is te zien op de GGR / Unic-stand op Intermat, die op maandagochtend 23 april a.s. wordt geopend.

Overig nieuws