Eigenaars Omme Lift treden terug

Eigenaars Omme LIft met pensioen(vlnr) Torben Lorentsen, Axel Thøgersen en Harry Lorentsen

De eigenaren en directeuren van de Deense hoogwerkerfabrikant Omme Lift, Harry Lorentsen en Torben Lorentsen, treden terug.

Een nieuwe algemeen directeur, Axel Thøgersen, is benoemd voorafgaand aan de gefaseerde pensionering van het paar. Thøgersen, 47 jaar, komt uit een leidende positie bij het bedrijf Nissens, fabrikant van koel- en klimaatoplossingen, en werkte eerder voor Grundfos, dat soortgelijke producten produceert. Hij zal de rol per 16 april 2018 op zich nemen.

Het terugtreden betekent een belangrijke stap voor het bedrijf. Al 112 jaar is de directeur een Lorentsen geweest. Hoewel deze traditie zal worden beëindigd, blijft het eigendom en de vertegenwoordiging van Lorentsen in het bedrijf bestaan.

Harry Lorentsen zal tot het einde van het jaar als area sales manager voor Duitsland en Nederland doorgaan om voor een soepele overgang voor Thøgersen te zorgen. Daarna zal hij bij het management van Omme in Duitsland blijven.

Torben Lorentsen zal ook geleidelijk aftreden van het dagelijkse management. Hij zal tot 2020 als Area Sales Manager voor Frankrijk, Noorwegen en Zweden blijven werken. Vanaf 2020 zal hij in de raad van bestuur blijven en als onderdeel van het Omme Lift-team in Frankrijk functioneren.

Thøgersen zegt: “Onderdeel van Omme Lift worden en het kunnen voortbouwen op de sterke basis die Harry, Torben en de organisatie hebben gecreëerd, is een fantastische kans. Ik zie ernaar uit om Omme Lift verder te ontwikkelen samen met zijn vele toegewijde medewerkers. “

Overig nieuws