Nieuwe Sennebogen Multi-lijn verreiker

Sennebogen

Sennebogen is van plan een nieuwe heavy-duty verreiker te lanceren – de 355 E – de eerste van een nieuwe range Multi Line-producten.

Met een gewicht van 11,5 ton, een hefhoogte van 8,5 meter en een hefvermogen van 5,5 ton is de nieuwe 355 E gericht op recycling en verwerking van secundaire grondstoffen. Grotere en kleinere verreikers zullen in de toekomst aan de Multi Line range worden toegevoegd.

Een kenmerk van de nieuwe machine is de standaard verstelbare Multicab die kan worden verhoogd tot een ooghoogte van 4,2 meter. Een andere is de Z-kinematica van de giekkop – vergelijkbaar met wielladers – en geeft verhoogde uitbreekkrachten. Het vermogen wordt geleverd door een diesel van 103 kW met compacte aandrijftransmissie – voor het eerst toegepast in serieproductie – en verdeelt het vermogen volgens het vereiste koppel of hogere aandrijfsnelheid.

De 355 E heeft drie besturingsmodi, een hydraulisch snelwisselsysteem voor voorzetstukken, een differentieelblokkering op de achteras en een krachtig hydraulisch circuit. De machines kunnen ook worden aangepast aan de eisen van de klant, met opties zoals een rijsnelheid van 40 km/u, hydraulische nivellering, luchtremmen en trekhaak.

De verreikers zullen eind mei in productie gaan met eerste leveringen gepland voor september / oktober.

Overig nieuws