Positief kwartaal voor Palfinger

Palfinger

Kraan- en hoogwerkerfabrikant Palfinger heeft een sterk eerste kwartaal gemeld voor zijn activiteiten op het gebied van autolaadkranen.

De totale inkomsten bedroegen € 394,2 miljoen, een stijging van negen procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, bijna volledig toe te schrijven aan de hogere verkoop van autolaadkranen in Europa en Noord-Amerika. De Land divisie, die grotendeels autolaadkranen en hoogwerkers omvat, verbeterde met 13,6 procent tot € 337,8 miljoen, waarbij de hogere omzet in Europa en Noord-Amerika gedeeltelijk werd gecompenseerd door de vlakke verkoop in Zuid-Amerika, met weinig activiteit rondom de Sany-joint venture in China of de operaties in Rusland.

De Sea-divisie daarentegen, die een hele reeks voornamelijk overgenomen bedrijven omvat die de marine- en offshore olie- en gasindustrie bedienen, zag de inkomsten dalen met 12,7 procent tot € 56,4 miljoen. De winst voor belastingen van de periode was twee procent hoger met € 29,8 miljoen.

Het bedrijf herstructureert ook haar Noord-Amerikaanse en Marine-activiteiten, wat een negatief effect had op zowel de inkomsten als de winstgevendheid. Het Noord-Amerikaanse programma zou binnenkort moeten worden afgerond.

Overig nieuws