ERA houdt OEM-rental meetings op Intermat

De European Rental Association (ERA) heeft met succes een nieuwe ronde georganiseerd van persoonlijke ontmoetingen tussen verhuurbedrijven en fabrikanten van apparatuur tijdens Intermat, met negen OEM’s en hetzelfde aantal betrokken verhuurbedrijven.

De sessies, die in 2016 door het technisch comité van het ERA werden geïnitieerd, bieden verhuurbedrijven een forum om met hun leveranciers te praten over technische en andere problemen rond machines. Onder de betrokken verhuurbedrijven waren Zeppelin Rental, Cramo, Ramirent, Loxam, Kiloutou, Boels, TVH en Riwal, die allen lid zijn van het technisch comité. De OEM’s waren hoofdzakelijk nieuwe deelnemers en omvatten leveranciers van hoogwerkers.

Onder de besproken onderwerpen waren:

– Vastbind- en hefpunten;
– Snel werkende handleidingen;
– Onderhoud en voorspellend onderhoud;
– Telematica oplossingen;
– Technische training en opleiding;
– Kwaliteit van pre-delivery inspecties (PDI);
– Innovatie.

De vergaderingen worden twee keer per jaar georganiseerd door de ERA, met de volgende ronde gepland voor oktober tijdens de vergadering van het technisch comité van ERA in Konz, Duitsland. Meer informatie over de vergaderingen zal beschikbaar zijn op de jaarlijkse conventie van de ERA in Wenen op 23 en 24 mei.

Overig nieuws