Omzet Terex Cranes stijgt met 19%

Terex Cranes heeft een omzet in het eerste kwartaal van $ 314 miljoen gerapporteerd, 19 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar dankzij de gestegen vraag naar kranen en gunstige wisselkoersen tijdens de periode.

Ondanks een aanzienlijk hogere omzet, maakte het bedrijf nog steeds een operationeel verlies van $ 9,7 miljoen, hoewel dit een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van het verlies van het eerste kwartaal van vorig jaar van $ 31,9 miljoen. De resultaten zouden nog beter zijn geweest als ze niet negatief waren beïnvloed door verstoringen in de productie veroorzaakt door uitdagingen in de toeleveringsketen. Terex zegt dat het met leveranciers werkt om de problemen aan te pakken. De orderportefeuille eind maart bedroeg $ 643 miljoen, 58 procent hoger dan vorig jaar.

De president van Terex Cranes, Steve Filipov, zei: “De wereldwijde kraanmarkten waren redelijk stabiel met groeipercentages zoals verwacht. We hebben het goed gedaan in torenkranen en utiliteitsapparatuur en bleven nieuwe, interessante producten ontwikkelen, waaronder onze 300 tons Demag AC 300-6 All Terrain-kraan en de Terex CTT 472-20 torenkraan met vlakke bovenkant. Ons wereldwijde Cranes-team richt zich op de operationele uitvoering en het nakomen van onze verplichtingen jegens onze klanten.”

De totale groep van Terex zag de omzet stijgen met bijna 26 procent tot $ 1,26 miljard, terwijl de winst vóór belastingen uitkwam op $ 59 miljoen vergeleken met een verlies vorig jaar van $ 88,6 miljoen.

John Garrison, CEO van Terex Group, voegde hieraan toe: “Al met al hadden we een sterke start van het jaar. Onze orderportefeuille is aanzienlijk gestegen in elk segment en onze wereldwijde markten verbeteren. We zullen doorgaan met het uitvoeren van ons transformatieprogramma door het bedrijf te vereenvoudigen en mogelijkheden te ontwikkelen die zijn ontworpen om ons in staat te stellen onze klanten beter en sneller van dienst te zijn dan de concurrentie.”

Overig nieuws