Mateco investeert in nieuw Klubb model

Klubbs K20 op de Intermat 2018 in Parijs

Vorige week was de machine voor het eerst op Intermat in Parijs te zien : het seriemodel van de volledig elektrisch aangedreven gesloten bestelwagen met hoogwerker, de Klubb K20. 

Opgebouwd op een Nissan e-NV 200 chassis biedt de machine een werkhoogte van 10 meter, een zijdelings werkbereik van 5 meter en een werkbelasting van 120 kg. Het voertuig kan volledig zonder stempels werken en is standaard geisoleerd tot 1.000 Volt. Mateco heeft 10 exemplaren besteld.

De K20 heeft een eigengewicht van ca. 2.000 kg en een breedte van slechts 1,70m; dit maakt het mogelijk om de machine moeiteloos op fiets- en wandelpaden in te zetten. Door de volledig emissievrije uitvoering is de hoogwerker zeer praktisch voor gebruik in binnensteden en voor allerhande onderhouds- en infra werkzaamheden. Volgens opgave bedraagt de maximale actieradius 260 km.

Nieuwe ontwikkeling

Armin Ruhland, van de Duitse Klubb importeur Charterlift GmbH zei: “Mateco stapt in 1 keer vol in deze sector met een eerste bestelling van 10 units. Inmiddels hebben meerdere Duitse verhuurbedrijven de nieuwe machine besteld. Het is de verwachting dat deze nieuwe ontwikkeling een heel interessant marktsegment gaat worden vanwege de volledig emissievrije uitvoering en de mogelijkheid om op alle wegen en paden onafgestempeld te kunnen werken. Voor verhuurbedrijven bieden zich dan ook geheel nieuwe verhuurmogelijkheden aan waarbij een nieuwe klantenkring toegankelijk wordt. De machine moet niet worden gezien als een klassieke hoogwerker op chassis, maar meer als een gesloten service voertuig, incl. hoogwerker, geschikt voor infra en onderhoud aan gebouwen en woningen door huismeesters, concierges en servicemonteurs, met de mogelijkheid om materialen voor onderhoud mee te nemen”, aldus Armin Ruhland.

De machines worden in de periode tot eind juni aan Mateco uitgeleverd aan diverse van hun Duitse vestigingen. Eerder bestelde Mateco in het najaar van 2017 al 7 KLUBB hoogwerkers in hybride uitvoering van het type K38, met 14 meter werkhoogte en in uitvoering als gesloten bestelwagen met een totaal eigen gewicht van 3.500 kg.

Het zou ons niet verbazen als de nieuwe KLUBB K20 ook op de Nederlandse markt een succes blijkt te zijn.

 

Overig nieuws