Amerikaanse overheidscontract voor JCB

JCB heeft een leveringscontract ontvangen van de Amerikaanse Fish and Wildlife Service (FWS), waardoor het bedrijf in potentie jaarlijks tot $ 5 miljoen aan orders voor bouwmachines kan ontvangen voor de komende vijf jaar. JCB biedt 24 modellen die voldoen aan toekomstige FWS-vereisten, waaronder graaf-laadcombinaties, compacte rupsladers, graafmachines en wielladers.

“Na vele jaren van het leveren van robuuste bouwmachines aan het Amerikaanse leger, is iedereen bij JCB verheugd om deel te nemen aan deze nieuwe samenwerking met het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken en de Amerikaanse Fish and Wildlife Service,” zei Chris Giorgianni, vice president of Government & Defense bij JCB North America. “JCB heeft meer dan 70 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van bouwmachines, en we kijken er naar uit om samen te werken met de Amerikaanse Fish and Wildlife Service om ervoor te zorgen dat ze beschikken over de benodigde apparatuur en ondersteuning.”

JCB zal zijn landelijke dealernetwerk gebruiken om machines te leveren en te ondersteunen bij FWS-natuurreservaten, visserij en andere faciliteiten in de Verenigde Staten. Daarnaast zorgt JCB’s wereldwijde onderdelenleveringsnetwerk -inclusief onderdelenmagazijnen verspreid over de Verenigde Staten- voor een snelle levering van onderdelen om de uptime te maximaliseren gedurende de hele levensduur van elke machine.

Het FWS IDIQ-contract biedt ook andere bureaus binnen het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken en andere federale overheidsinstanties een contractvoertuig om JCB-bouwmachines te kopen. Deze belangrijke contractefficiëntie kan JCB in de toekomst kansen bieden om samen te werken met meer federale departementen en een breder scala aan producten aan zijn bestaande overheidsklanten aan te bieden.

Overig nieuws