Koeweit Airport contract voor Mammoet

Mammoet heeft het installatie- en zwaar transportcontract voor het terminalbouwproject met een waarde van Kwd 1,2 miljard ($ 4 miljard) op Koeweit Airport toegewezen gekregen.

Het contract werd gegund door de Turkse aannemer Limak Insaat, die de terminal bouwt in opdracht van het ministerie van Openbare Werken in Koeweit. De ultramoderne terminal zal de capaciteit van de luchthaven aanzienlijk verhogen tot 25 miljoen mensen per jaar, en Mammoet zal alle geprefabriceerde secties van de hoofdstructuur van de terminal installeren, die bestaat uit 804 betonelementen met een gewicht tussen 200 en 360 ton elk. Mammoet zal negen rupskranen inzetten, variërend in capaciteit van 600 tot 1.600 ton en 72 aslijnen van zelfrijdende modulaire transporters.

Mammoet Midden-Oosten en Afrika managing director Martijn Kuipers zei: “We zijn erg blij dat Limak Insaat Mammoet heeft gekozen als hun heavy lifting-partner en zijn er trots op betrokken te zijn bij een dergelijk prestigieus project dat bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van de economie van het land.”

Mammoet-projectmanager Andrew Hefft voegde toe: “Vroegtijdige betrokkenheid van een specialist op het gebied van zwaar hijswerk is de sleutel tot projecten van zo’n grote schaal. Op dit project konden we onze technische input en advies bieden over de selectie van de juiste apparatuur om de algehele efficiëntie van het project te vergroten. Onze klant was in staat om de initiële strategie te verfijnen en aan te passen om de gehele bouwaanpak te optimaliseren. “

Overig nieuws