20 spinhoogwerkers voor Nationwide

Nationwide spinhoogwerkers

UK verhuurbedrijf Nationwide Platforms heeft vijf 30 meter Multitel SMX 300 HD en 15 Hinowa spinhoogwerkers toegevoegd aan zijn vloot.

De Multitel-spinhoogwerkers bieden een reikwijdte van 14,8 meter en zijn voorzien van grotere platforms – 1,8 meter breed in plaats van de gebruikelijke 1,6 meter – en een platformcapaciteit van 400 kg. Het platform is ook groot genoeg om het antennebehandelingssysteem van Nationwide Platforms te integreren – SkyTel, dat kan worden gebruikt voor de veilige verwijdering en installatie van telecomantennes.

Operations director Peter Douglas zei: “We erkenden dat onze klanten in de bouw- en telecomsectoren baat zouden hebben bij een hoogwerker op rupsbanden met een grotere kooigrootte en verbeterde werklastcapaciteit. Vooral telecombedrijven zullen de Multitels erg handig vinden, aangezien deze hen in staat stelt om twee ingenieurs in te zetten om mastvervangingen of antenne-uitwisselingen uit te voeren met behulp van SkyTel vanuit een kooi die groot genoeg is om hen en de apparatuur veilig te vervoeren.”

De nieuwe Hinowas bestaan uit de 15,4 meter 15.70, 17 meter 17.75, 20 meter 20.10 en de 25,7 meter 26.14 spinhoogwerkers. Alle hoogwerkers hebben een capaciteit van 230 kg en zijn verkrijgbaar met diesel- of lithium-ionenvoedingen. De accutechnologie biedt een volledige dag gebruik op een enkele lading en bereikt dezelfde snelheden en prestaties als zijn diesel-tegenhanger. De batterij kan volledig worden opgeladen in vier uur en tot 80 procent in slechts twee uur.

Douglas voegt hieraan toe: “Deze nieuwe Hinowa- en Multitel-units volgen op onze eerdere investeringen in 2016 en 2017 en zullen onze vlootomvang tot bijna 135 doen toenemen. Ze betekenen ook dat we onze positie als toonaangevende leverancier van hoogwerkers op rupsbanden met lithiumionen hebben versterkt. Wij zullen de jongste vloot hebben in het Verenigd Koninkrijk, met een gemiddelde leeftijd van slechts 13 maanden. Dit vakgebied heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei gekend en we hebben veel succes gehad sinds het minder dan twee jaar geleden werd ingevoerd. We zijn blij om onze klanten meer opties te kunnen bieden voor hun vereisten op het gebied van toegang.”

Overig nieuws