Konsag voegt Puma 42GTX toe aan vloot

Konsag voegt Puma 42GTX toe aan vloot

Konsag, specialist in bouwconservering in Zwitserland, heeft een Puma 42GTX besteld bij Teupen Maschinenbau.

Het bedrijf zei dat het de ultra-ruwe terreinhoogwerker met 42,7 m werkhoogte zou gebruiken als een allrounder in zijn vloot. “De Puma kan worden gebruikt als een telescoophoogwerker of een autohoogwerker, maar het vermogen om zich aan te passen gecombineerd met de cross-country mobiliteit maken de machine uniek,” aldus Michael Wys, oprichter van Konsag.

De Puma, die in 2016 op Bauma werd gelanceerd, is een unieke combinatie van een Menzi Muck-chassis met graafmachine en een hoogwerker, gebaseerd op Teupen’s Leo-reeks. De unit zal voor de eerste keer worden uitgerust met een W135M kabellier, met afmeerfunctie voor extreem terrein.

Vergroten klantenbestand

Met de investering hoopt Konsag zijn klantenbestand in de toepassingen te vergroten, zoals kabelbanen, mobiele communicatie, hoogspanningslijnen en bescherming tegen rotsen. Werkzaamheden die traditioneel worden uitgevoerd door klimmen of met helikopters. Met behulp van de Puma zijn deze toepassingen goedkoper en veiliger, zei de fabrikant.

Konsag Holzkonservierung und Bautenschutz werd in 1985 opgericht om bouwconservering te bieden en wist uit te breiden naar houtverduurzaming en waterschadeherstel. In februari 2007 verwierf het zijn eerste hoogwerker en werd een bijkomend kantoor geopend. Het bedrijf heeft nu 15 eenheden in zijn vloot. De nieuwe Puma van Konsag zal worden gebruikt in Jungfrau, het hoogste treinstation van Europa, dat in de Alpen ligt en 3.454 m boven de zeespiegel ligt.

Overig nieuws