Oostenbrink neemt eerste GENIE S 85XC in Nederland in gebruik

Genie S-85XCDe nieuwe Genie S-85XC

Eind december 2017 werd de nieuwe Genie S-85XC al aangekondigd voor levering in het voorjaar van 2018. De eerste machine van dit nieuwe model uit de Genie XC serie is nu daadwerkelijk afgeleverd en in bedrijf gesteld bij Transport & en Hoogwerkerverhuur Oostenbink, gevestigd te Hardenberg.

Volgens onze informatie betreft het hier zelfs een leveringsprimeur voor Europa, maar in ieder geval voor Nederland. Ook bij 1-2-3 Machineverhuur is de eerder bestelde machine inmiddels afgeleverd.

De S-85XC maakt onderdeel uit van de Genie XC-serie wat betekent dat hij EXTRA veel platformcapaciteit heeft. De veilige werkbelasting bedraagt 300 kg op maximale reikwijdte en 454 kg met een iets beperktere reikwijdte. Hiermee is er dus ruimte voor maximaal drie personen, incl.  gereedschappen en materialen.

Geen beperking in gewicht, automatische aanpassing zijdelings werkbereik

Het nieuw ontworpen platformweegsysteem meet het exacte gewicht dat zich in het werkplatform bevindt  en past de zijdelingse reikwijdte daar automatisch op aan. De gebruiker hoeft dus geen gewichtskeuze te maken op het bedieningspaneel.  Misverstanden v.w.b. de werkbelasting lijken hiermede tot het verleden te behoren.

De S-85 XC heeft een werkhoogte van 27,90 meter en een horizontaal bereik van 22,7 meter.

De machine is voorzien van het nieuwe ALC-600 besturingssysteem, waarvoor Genie ook het nieuwe Tech Pro Link analyzer heeft ontworpen. Deze analyzer geeft de monteur informatie over sensoren en foutcodes e.d. en men kan de machine ermee kalibreren.

Om de Genie XC serie, telescoophoogwerkers met extra capaciteit, te completeren zal in de 2de helft van 2018 ook het model S-65 XC worden geïntroduceerd. Het betreft hier een versie met een werkhoogte van 21,84 met een max. zijdelings werkbereik van 16,50 mtr.

Ook de S-65 XC zal worden uitgerust met de typische eigenschappen van de XC serie, met platformcapaciteiten van 300 kg op maximale vlucht en 454 kg binnen de gelimiteerde reikwijdte, en wordt op de S-65 XC met het geavanceerde platformweegsysteem de werkbelasting continu gemeten met automatische aanpassing van het zijdelingse werkbereik.

Overig nieuws