Kraanjib doorboort trein

De jib van een torenkraan die uit de kraan werd verwijderd, viel zaterdag op een passerende trein in Zwitserland.

De jib was net van de kraan getild toen het uiteinde op het spoor viel net toen er een trein naderde. Gelukkig zag de machinist de jib en schakelde de noodremmen in. Hoewel de jib de treincabine doorboorde, ontsnapten zowel de machinist als alle passagiers zonder letsel.

Het incident vond plaats in Schinznach-Bad, ongeveer halverwege tussen Bazel en Zürich. De kraan is in bezit en werd ontmanteld door het Zwitserse bedrijf Interkran, dat volgens politierapporten al publiekelijk fouten heeft toegegeven.

Een woordvoerder van het parket zei: “Het parket in Brugg-Zurzach heeft voorlopig een strafrechtelijk onderzoek ingesteld tegen één persoon” – een werknemer van het kraanbedrijf en naar verluidt een 41-jarige Portugees staatsburger.

Volgens de woordvoerder wordt de medewerker onderzocht op nalatigheid van het spoorwegverkeer door overtreding van bouwvoorschriften. De openbare aanklager weigerde commentaar te leveren over het kraanbedrijf totdat de voorlopige resultaten van een onderzoek beschikbaar waren.

Overig nieuws