MEC introduceert secundair bewakingssysteem

Het Amerikaanse MEC heeft het Proactive Platform Safety System (PPSS) geïntroduceerd voor een selectie schaarhoogwerkers. Het nieuwe secundaire bewakingssysteem is ontworpen om bestuurders te waarschuwen voor gevaren boven het hoofd om botsingen en beknelling te voorkomen.

Een ultrasone sensor die aan de schaar is bevestigd, bedekt de directe omgeving in een kegelvorm en detecteert obstakels tot een hoogte van 3.65 meter vanaf het platform. Er klinkt een alarm wanneer een voorwerp binnen de kegel wordt geïdentificeerd en de frequentie van pieptonen zal toenemen naarmate het object dichterbij komt. Met een vooraf bepaalde veilige afstandsinstelling, wordt de frequentie van alarmpiepen constant en stopt de machine met heffen. Er is een ophefknop beschikbaar voor een doelbewuste, nauwere positionering bij een object.

De unieke 45 graden oriëntatie van de MEC-bedieningshendel is zodanig ontworpen dat de machine door de voorwaartse/neerwaartse beweging omlaag gaat als er contact is met een obstakel boven het hoofd.

Overig nieuws