Gill neemt uitvoerende rol in bij Snorkel/Xtreme

John Gill

Xtreme Manufacturing en Snorkel hebben John Gill gepromoveerd tot de nieuwe functie van chief manufacturing officer (CMO).

Direct rapporterend aan Matthew Elvin, CEO van Xtreme Manufacturing & Snorkel, is dit een nieuwe rol die is gecreëerd om op uitvoerend niveau richting te geven aan alle productieactiviteiten.

Gill trad in november 2016 in dienst bij het bedrijf als directeur van productieactiviteiten op basis van de Snorkel-vestiging in het Verenigd Koninkrijk. Oorspronkelijk afkomstig uit Noordoost-Engeland, begon hij zijn carrière in de elektriciteitsindustrie voordat hij in 1988 bij Komatsu in dienst trad bij de afdeling productie-engineering. Tijdens zijn 13 jaar bij Komatsu bekleedde hij functies binnen productiekwaliteit en inkoopbeheer, waarna hij in 1997 werd bevorderd tot productiedirecteur, waar hij verantwoordelijk was voor de productie, inkoop en ontwikkeling van materiaalstrategie voor Komatsu Europe.

In 2001 trad hij in dienst bij JCB als managing director van JCB Heavy Products, een functie die hij acht jaar vervulde voordat hij algemeen directeur werd van de verreikerafdeling, een functie die hij vier jaar bekleedde. Vervolgens vertrok hij naar een opdracht van 18 maanden bij Siemens Wind Power in Denemarken voordat hij in januari 2016 toetrad tot Terex als algemeen directeur en operationeel directeur voor installaties voor minerale verwerkingssystemen in Coalville, VK en Subang Jaya, Maleisië.

Matthew Elvin, CEO, zei: “Deze rol is toegevoegd aan het executive team als een logische stap in de ontwikkeling van onze groep. John brengt een aanzienlijk niveau van productie-ervaring met zich mee, en zijn leiderschap op al onze productiesites zal ons helpen onze klantverwachtingen wereldwijd verder te ontwikkelen en te overtreffen.”

Over zijn nieuwe rol, zei Gill: “Ik heb genoten van het maken van een verschil met Snorkel door de implementatie van lean productie-technieken en ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan het bedrijf op een wereldwijde basis. Ik ben verheugd om met de leden van het productieteam over de hele wereld samen te werken.”

Overig nieuws