Nieuwe 149t Grove RT

Grove GRT9165 Rough TerrainGrove GRT9165 Rough Terrain

Manitowoc heeft de 149 ton Grove GRT 9165 Rough Terrain-kraan onthuld op de open dagen in Shady Grove Pennsylvania.

De GRT 9165 met drie assen heeft een 62,5 meter zes-sectie hoofdgiek die kan worden uitgebreid tot een maximale haakhoogte van 91,2 meter met een keuze aan handmatige of hydraulische giekverlengstukken.

De nieuwe kraan is ontworpen voor eenvoudig transport, met een totale gestuwde hoogte van 3,8 meter, hydraulisch verwijderbaar contragewicht en stempelboxen, waardoor het totale gewicht 52,6 ton bedraagt. De kraan maakt gebruik van een hydrogas-ophangsysteem. De nieuwe cabine heeft een ‘wide body’-ontwerp, welke 250 mm breder is dan andere Rough Terrain-modellen en kan kantelen tot 20 graden. Het besturingssysteem bevat een geoptimaliseerd display voor het Crane Control System (CCS).

Productmanager Rough Terrain-kranen, Paul Cutchall, zei: “De GRT9165 zet onze trend voort om toonaangevende voordelen te bieden op kranen met grote capaciteit. Vooral het langere bereik van de kraan zal heffers helpen meer te bieden en meer opdrachten te voltooien met één enkele kraan, waardoor hun mogelijkheden worden vergroot. Rough Terrain-kranen zijn vaak de eerste die op de bouwplaats terechtkomen, dus ze moeten betrouwbaar zijn. Daarom hebben we de GRT9165 ontworpen als de sterkste, langst reikende, meest kosteneffectieve Rough Terrain-kraan die we ooit hebben ontworpen.”

Overig nieuws