Sterke omzetgroei voor Vp

Sterke omzetgroei voor Vp

UK verhuurgroep Vp, eigenaar van UK Forks en Higher Access heeft opnieuw een jaar van sterke groei gerapporteerd.

Het bedrijf zag de omzet toenemen met 22 procent tot £ 303,6 miljoen, dit omvatte de overnames van Brandon Hire, telescoophoogwerkerbedrijf First National, de M & E-divisie van JMS en Zenith Survey Equipment. De Britse omzet was 24 procent hoger op £ 272 miljoen, terwijl de internationale inkomsten 10 procent hoger waren op £ 31,6 miljoen.

De winst vóór belasting bedroeg £ 30,8 miljoen – een stijging van minder dan twee procent, na rekening te houden met £ 1,7 miljoen uitzonderlijke, eenmalige kosten – voornamelijk met betrekking tot de integratie van Brandon, depotsluitingen en een afschrijving van £ 4,8 miljoen op de overname van Bukom, die dateert uit 2006. Zonder deze twee specifieke kosten zou de winst £ 37,3 miljoen zijn geweest, bijna een stijging van 25 procent.

Voorzitter Jeremy Pilkington zei: “Ik ben zeer verheugd om aan de aandeelhouders een nieuw jaar te melden van aanzienlijke vooruitgang die wordt gekenmerkt door recordwinsten en, met Brandon Hire, de grootste acquisitie van de groep. De acquisitie van Brandon voegt een team toe van ongeveer 900 ervaren toolverhuurspecialisten en onze gecombineerde toolverhuuractiviteiten zullen opereren vanuit meer dan 200 locaties in het Verenigd Koninkrijk. We zijn het nieuwe boekjaar uitstekend ingegaan en hoewel er mogelijk marktonzekerheden zijn, kijken we vol vertrouwen uit naar het nieuwe boekjaar.”

Overig nieuws